Hulp en advies

Vind antwoord op veelgestelde vragen via onze online kennisbank. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je ons team tevens bereiken per telefoon of e-mail:

Documents

Wat kost een zakelijke lening bij Qeld?

Bij Qeld betaal je iedere maand een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de lening (gebruikskosten), plus een vaste maandelijkse aflossing op het openstaande leenbedrag (amortisatie). Tel de twee bedragen bij elkaar op en je hebt jouw vaste maandelijkse kosten.

Het bedrag dat je aan maandelijks aan gebruikskosten en aflossing betaalt, wordt berekend o.b.v. het leenbedrag, de leentermijn, de kredietscore van een onderneming en andere factoren. Ben je nieuwsgierig naar wat we jou kunnen bieden? Dien dan eenvoudig een aanvraag in, zodat wij aan de slag kunnen met een gratis offerte voor jouw zakelijke lening! Onze offerte is altijd persoonlijk - en nog belangrijker: altijd vrijblijvend! Jij kiest zelf of je akkoord gaat met ons aanbod of verder zoekt naar passende financiering om jouw ambities waar te maken.

Waarom een vaste prijs voor een zakelijke lening?

Wij geven de voorkeur aan een vaste maandelijkse prijs, omdat je als ondernemer op deze manier precies weet wat er maandelijks wordt afgeschreven. Je hoeft je zodoende nooit druk te maken over ingewikkelde rentetarieven of een plotselinge verhoging van je maandelijkse lasten. Bij Qeld blijven je kosten de gehele looptijd van de zakelijke lening hetzelfde.

Zijn er nog verborgen kosten?

Nee. Bij Qeld zijn we volledig transparant over onze prijzen en voorwaarden. Je betaalt bij Qeld een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de lening en een standaard maandelijkse aflossing. Tel de twee bedragen bij elkaar op en voila: dit zijn de totale maandelijkse kosten.

Wij werken niet met wisselende rente of verborgen kosten, zodat onze Qeld-klanten precies weten waar ze maandelijks aan toe zijn. Wil je de lening eerder aflossen? Dan kan dit tevens zonder extra kosten. Zo betaal je alleen voor de periode dat je de lening daadwerkelijk nodig hebt! Slim!

Wie kan een zakelijke lening aanvragen?

Alle Nederlandse ondernemers, groot en klein, kunnen bij ons een lening aanvragen, inclusief BVs, NVs, VoFs en ZZP'ers. De enige harde eisen die wij stellen is dat het bedrijf reeds is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (geldig KvK-nummer) en dat de leiding van het bedrijf in Nederland woonachtig is. Het maakt niet uit in welke sector het bedrijf actief is, hoelang de onderneming al bestaat of hoeveel werknemers er zijn: Qeld beoordeelt iedere aanvraag individueel o.b.v een geavanceerde kredietbeoordeling.

Wij geven alle ondernemers een kans!

Wat biedt Qeld ondernemers? 

 • Bedrijfsleningen van €1000 tot €100.000
 • Aanvragen is geheel vrijblijvend
 • Geen verborgen kosten
 • Geen opstartkosten
 • Flexibele looptijd van 6 tot 18 maanden
 • Op ieder moment af te lossen zonder extra kosten

Wanneer wordt de lening overgemaakt?

Bij digitale ondertekening van het contract proberen wij de zakelijke lening nog dezelfde dag over te maken (indien de kredietaanvraag vóór 17.00 uur is goedgekeurd en getekend).

Let op: als de lening wordt overgemaakt, betekent dit niet dat het bedrag automatisch op je rekening staat. We zijn voor de verwerking van betalingen afhankelijk van banken en systemen. Voor de meeste klanten is het geld de volgende werkdag al beschikbaar op de rekening, maar het kan zijn dat uitbetaling iets langer duurt i.v.m. de verwerkingstijd van de klant's bank.


Ontvangen jullie kredietinformatie over mij?

Ja, om uw leningaanvraag naar behoeven te kunnen beoordelen, gebruiken wij kredietinformatie verkregen via gerenommeerde kredietbeoordelaars. Dit betreft kredietinformatie over zowel persoonlijke kredietwaardigheid als die van de onderneming van de aanvrager.


Bekijk alle vragen

Worden mijn wachtwoorden bewaard?

Om de hoogst mogelijke beveiliging te kunnen behouden in onze service, worden wachtwoorden in een gecodeerd formaat opgeslagen. Daarom moet u een nieuw wachtwoord instellen als u uw vorige wachtwoord voor ons klantenportal bent vergeten. Het is belangrijk dat u een wachtwoord kiest dat niemand kent, bij voorkeur met zowel letters, cijfers als speciale tekens.


Wie is de toezichthouder van jullie bedrijf?

Qeld is het Nederlandse filiaal van Qred AB: een betalingsinstelling gereguleerd door de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit (Finansinspektionen). Onze bedrijfsactiviteiten worden tevens gecontroleerde door een erkende accountant. Qeld staat ook geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK-nummer 72603372).Wat is Qeld?

Qeld in het kort

Qeld is de Nederlandse afdeling van Qred: dé expert in zakelijke leningen. Qred is een Zweeds bedrijf, in 2015 opgericht, met een duidelijk doel: financiering voor ondernemers eenvoudiger, sneller en flexibeler maken. Wij houden van kleine ondernemers en bieden hen de kans te groeien, investeren en hun winstpotentieel te verhogen. 

Hoe doen we dit? Door flexibele bedrijfsleningen te verstrekken die ieder moment afgelost kunnen worden. Dit betekent dat een ondernemer alleen betaalt voor de periode dat hij of zij de lening daadwerkelijk nodig heeft. Qeld biedt zakelijke leningen van €1000 tot €100.000, zonder opstartkosten of gedoe.

Hoe werkt het aanvragen van een lening bij Qeld?

Ons doel om zakelijke lenen eenvoudiger, sneller en flexibeler te maken, is de drijfveer achter onze processen. Zo kunnen ondernemers al binnen één minuut een leningaanvraag indienen via onze website. Ons team voert vervolgens de benodigde kredietcontroles uit en neemt binnen een uur contact op om de aanvraag te bespreken.

Is de kredietwaardigheid in orde? Dan ontvangt de ondernemer een gepersonaliseerde offerte die digitaal ondertekend kan worden met iDIN. Wij maken, bij digitale ondertekening, het leenbedrag diezelfde dag nog over. Snel, simpel en veilig.

Wat kost lenen via Qeld? 

Qeld heeft geen standaardtarief, maar beoordeelt iedere kredietaanvraag individueel. Dit betekent dat iedere ondernemer een gepersonaliseerd aanbod ontvangt.

Je betaalt bij Qeld een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de lening, plus een vast aflossingsbedrag. Zodoende weet een ondernemer precies wat hij/zij iedere maand kwijt is, zonder verborgen kosten of ingewikkelde rentetarieven.

Waarom Qeld?

Kleine ondernemers hebben veelal moeite om financiering te regelen via traditionele banken. Ze worden afgekeurd, omdat het leenbedrag te laag is of krijgen te maken met een wekenlang proces. Daarom is Qeld de slimme oplossing voor het mkb: flexibele financiering voor kleine ondernemers, binnen een dag uitbetaald.

We hebben geïnvesteerd in een modern online systeem dat volledig onafhankelijk is van dure kantoren en handmatige tussenstappen. Door gegevens uit honderden bronnen te analyseren, kunnen we een aanvraag direct beoordelen en snel schakelen. Geen ander bedrijf verleent en keert bedrijfsleningen sneller uit dan Qeld. Ons team is tevens servicegericht en maakt zakelijk lenen begrijpelijk en inzichtelijk.Wat is er nodig om een bedrijfslening te krijgen?

Qeld evalueert iedere aanvraag voor een bedrijfslening op basis van diverse factoren. Ons team maakt een algemene kredietbeoordeling of een ondernemer in staat is  aan de toekomstige betalingen te voldoen. Tevens maken we een weloverwogen inschatting of het geleende bedrag in verhouding staat tot de grootte en omzet van het bedrijf.

Op basis van de kredietbeoordeling zijn we soms gedwongen om een aanvraag voor een zakelijke lening af te wijzen. Een van de meest voorkomende redenen is dat de kredietwaardigheid van een bedrijf of vertegenwoordigers niet voldoende is, bijvoorbeeld omdat er reeds schulden bij andere instanties zijn. Dat gezegd hebbende, Qeld probeert in het geval van individuele betalingsachterstanden altijd met de klant mee te denken over de mogelijkheden, dit is geen reden voor directe afwijzing. We proberen altijd naar het geheel te kijken. Een andere reden voor afwijzing is dat de verstrekte informatie onjuist/ontoereikend is of dat het betalingsvermogen van het bedrijf onzeker is of niet kan worden ingeschat.

Om een aanvraag het meeste kans van slagen te geven, kan het zijn dat ons team contact met de klant opneemt om meer informatie en/of documenten te bemachtigen, zoals jaarverslagen, omzetgegevens en/of bankafschriften van minimaal de afgelopen 3 maanden in MT940-formaat. Het aanleveren van dit soort gegevens stelt ons team in staat om een uitgebreidere kredietbeoordeling uit te voeren en mogelijk eenofferte met betere voorwaarden op te stellen. Mochten we dus bij u terugkomen met een verzoek voor extra documentatie, verzoeken we u vriendelijk om hieraan gehoor te geven.

Wat is de rente voor de bedrijfslening?

Qeld werkt niet met ingewikkelde rentetarieven of fluctuerende kosten, omdat we zakelijk lenen overzichtelijk en eenvoudig willen maken. Bij Qeld betaal je iedere maand een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de bedrijfslening, plus een standaard aflossing op het leenbedrag. De vaste kosten en de aflossing zijn iedere maand hetzelfde, waardoor onze klanten precies weten wat ze in totaal maandelijks kwijt zijn. Wij geven tevens onze klanten de optie om ieder moment de lening volledig af te lossen zonder extra kosten of boetes. Dit betekent dat je bij Qeld alleen betaalt voor de periode dat je de lening daadwerkelijk nodig hebt.

Onze vaste maandelijkse prijs baseren we op de individuele Qeld-score van een onderneming. Deze score is gebaseerd op diverse factoren, zoals een geavanceerde kredietbeoordeling en jaarbalans/omzet van het bedrijf. Dit betekent dat iedere ondernemer een gepersonaliseerd aanbod ontvangt o.b.v. wat Qeld de onderneming kan bieden op het gebied van bedrijfsfinanciering.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd betaal?

Bij het ontbreken van de maandelijkse betaling, stuurt Qeld eerst een vriendelijke betalingsherinnering. Mocht de betaling uitblijven, kan ervoor gekozen worden om een case door te sturen naar incasso. Als een bedrijf niet meer in staat is om aan de contractuele betaalplicht te voldoen, wordt de garantstellende persoon verantwoordelijk gehouden voor de uitstaande betalingen.

Ben je een keer de maandelijkse betaling vergeten of heb je problemen om een factuur te betalen? Laat het ons team weten en neem contact op via support@qeld.nl. Betalingsproblemen kunnen iedere ondernemer treffen, juist daarom denkt ons team graag met je mee. Zolang je eerlijk en open bent over je financiële situatie, kan ons team je bijstaan en voorkomen dat eventuele betalingsproblemen escaleren.

We snappen dat het moeilijk kan zijn om aan de bel trekken als je niet kunt betalen, maar als we niet weten wat er speelt, kunnen we ook geen mogelijke oplossing met je bespreken!

Wat gebeurt er als ik de lening niet terug kan betalen?

Bij het ontbreken van de maandelijkse betaling, stuurt Qeld eerst een betalingsherinnering. Mocht de betaling uitblijven, kan ervoor gekozen worden om een case door te sturen naar incasso. Als een bedrijf niet meer in staat is om aan de contractuele betaalplicht te voldoen, wordt de garantstellende persoon verantwoordelijk gehouden voor de uitstaande betalingen.

Ben je een keer de maandelijkse betaling vergeten of hebt je problemen om een factuur te betalen? Laat het ons team weten en neem contact op via support@qeld.nl. Betalingsproblemen kunnen iedere ondernemer treffen, juist daarom denkt ons team graag met je mee. Zolang je eerlijk en open bent over je financiële situatie, kan ons team je bijstaan en voorkomen dat eventuele betalingsproblemen escaleren.

We snappen dat het moeilijk kan zijn om aan de bel trekken als je niet kunt betalen, maar als we niet weten wat er speelt, kunnen we ook geen mogelijke oplossing met je bespreken!

Wat betekent Qeld?

Qeld? Bedoelen we niet gewoon ‘Geld’? Nee, we hebben het over Qeld: de flexibele kredietverstrekker voor ondernemers. Net als de schrijfwijze van de bedrijfsnaam doet Qeld het allemaal net even anders: sneller, eenvoudiger en effectiever.

Qeld is het Nederlandse filiaal van Qred AB: dé Scandinavische expert in zakelijke leningen. Qred is een Zweeds bedrijf, opgericht in 2015 met een duidelijk doel: financiering voor ondernemers eenvoudiger, sneller en flexibeler maken. Qeld biedt bedrijven de kans te groeien, investeren en hun winstpotentieel te verhogen.

Wat biedt Qeld ondernemers? 

 • Bedrijfsleningen van €1000 tot €100.000
 • Geen verborgen kosten
 • Geen opstartkosten
 • Flexibele looptijd van 6 tot 18 maanden
 • Op ieder moment af te lossen zonder extra kosten
 • Persoonlijke, doelgerichte service

Wat kost lenen via Qeld? ‍

Qeld heeft geen standaardtarief, maar beoordeelt iedere kredietaanvraag individueel. Dit betekent dat iedere ondernemer een gepersonaliseerd aanbod ontvangt. Ondernemers betalen bij Qeld een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de lening, plus een vast maandelijks aflossingsbedrag. Zodoende weet de ondernemer precies wat hij per maand kwijt is, zonder zich druk te hoeven maken over verborgen kosten of ingewikkelde rentetarieven.

Wanneer dient de lening terugbetaald te worden?

Je betaalt één keer per maand onze vaste kosten en aflossing. Een voorbeeld: als u de lening op de 10de van de maand heeft geaccepteerd, dan dient de eerste betaling bij ons de 10de van de volgende maand binnen te zijn. We sturen de factuur via de e-mail 10 dagen voor de betaaldatum op. De totale terugbetaling van de lening is afhankelijk van de gekozen looptijd/leentermijn.

Rekenen jullie factuurkosten?

Nee, bij Qeld rekenen we geen factuurkosten als je ervoor kiest om de facturen digitaal in PDF-versies te ontvangen. Het is ook mogelijk om papieren facturen per post te ontvangen, hier rekenen we €3 per factuur voor.


Moet ik BTW betalen over de vaste maandelijkse prijs?

Nee, de maandelijkse prijs die Qeld rekent voor het gebruikmaken van de lening is vrijgesteld van BTW.

Krijg ik een BKR-registratie?

Als betalingsinstelling heeft Qeld de verplichting om overeenkomsten te registeren bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Naast het aanmelden van de overeenkomst heeft Qeld tevens de verplichting om bij het langdurig uitblijven van een betaling hiervan melding te doen bij Stichting BKR.

Hoe vraag ik een lening aan?

Het aanvragen van een bedrijfslening via Qeld is gratis, geheel vrijblijvend en duurt slechts 1 minuut!

Aanvragen in een paar simpele stappen:

 • Klik op de button 'Nu Aanvragen' of navigeer naar onze homepage.
 • Selecteer hoeveel u wilt lenen (van €1000 tot €100.000)
 • Vul uw bedrijfs- en persoonsgegevens in, zodat ons team een kredietbeoordeling kan uitvoeren
 • Klik op aanvragen (dit is gratis en geheel vrijblijvend)
 • Ons team neemt u aanvraag voor een zakelijke lening direct in behandeling en neemt spoedig contact op om de mogelijkheden te bespreken
 • Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een offerte die digitaal ondertekend kan worden met iDIN
 • Bij akkoord en digitale handtekening maken we de lening dezelfde werkdag nog naar je over

Wat biedt Qeld ondernemers? 

 • Bedrijfsleningen van €1000 tot €100.000
 • Geen verborgen kosten
 • Geen opstartkosten
 • Flexibele looptijd van 6 tot 18 maanden
 • Op ieder moment af te lossen zonder extra kosten

Hoe neem ik contact op met Qeld?

Het team van Qeld is bereikbaar van maandag t/m vrijdag (08:00 tot 17:00) op telefoonnummer 020 - 808 6084 en via e-mail naar support@qeld.nl.

Contact

Wij houden van alle ondernemers! Neem contact op en ontdek hoe Qeld jouw bedrijf kan helpen!
09.00 - 17.00 uur (ma t/m vrij)

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl