Over Qeld

Elk bedrijf heeft af en toe hulp nodig

Als ondernemers weten we precies hoe moeizaam de samenwerking met grote banken kan zijn. Juist daarom wilden we een flexibeler, sneller en eenvoudiger alternatief bieden voor bedrijfskrediet en -leningen voor mkb.

Van kleine starters tot grote multinationals: Qeld biedt een flexibele lening voor alle zpp'ers, mkb'ers, BV's en overige ondernemingsvormen!

Kvalitetsfog i Stockholm, kunder till Qred
Dankzij Qeld konden we onze bedrijfswagen leasen en salarissen uitbetalen

-Joakim & Erik, Aannemers

Qeld stuurde me dezelfde dag een aantrekkelijk aanbod voor een zakelijke lening

-Kenny, Restaurant-eigenaar

Robban på Kaffebaren, kund till Qred
Qeld hielp me tijdens een moeilijke periode mijn hoofd boven water te houden

-Robert, Café-eigenaar

220
+
werknemers
7
markten
50000
+
gestimuleerde ondernemers
10
banen per dag

2015

Qred (het moederbedrijf van Qeld) werd geboren in Stockholm met een missie om de bankervaring van kleine bedrijven te verbeteren en de behoeften van de klant voorop te stellen.


2016

Qred breidt uit naar de Finse markt en opent kantoren in zowel Helsinki als Letland.


2017

Qred opent zijn deuren op de Deense markt.

2018

Qred betreedt de Nederlandse markt met de handelsnaam Qeld.


2019

Qred introduceert zijn facturatieservice - Qred Factoring - in Zweden. Qred begint ook bedrijfsactiviteiten in Brazilië.

2020

Qred wordt gelanceerd in België en de Financial Times noemt Qred in de top 10 van snelst groeiende bedrijven in Europa.


2021

Qred lanceert zijn creditcard voor ondernemers en de bijbehorende app in Zweden en Finland.


2022

Qred breidt uit en opent zijn deuren op de Noorse markt.

2023

Qred is officieel een bank geworden.

Het verhaal van Qeld

In 2015 wilden mijn zakenpartners en ik de oude industrie van het verstrekken van leningen aan kleine bedrijven veranderen. Historisch gezien zijn de kleinste bedrijven ondergefinancierd en onderbediend door de ouderwetse, traditionele banken.

We spreken uit ervaring: we hebben in dezelfde situatie gezeten waarmee honderden kleine bedrijven elke dag worden geconfronteerd. Laat me je een kort verhaal vertellen: Er was eens een relatief jonge en ambitieuze ondernemer, laten we hem Emil noemen, die zijn eigen bedrijf wilde starten. Er viel veel te leren, en veel dat nieuw, spannend en onbekend was. Een van de eerste dingen die Emil moest doen, was naar een bank gaan om een financiering voor zijn bedrijf aan te vragen. Na een gesprek van een kwartier, waarin hij de bankier in een mooi pak vertelde over zijn ondernemingsplannen, kreeg de ondernemer te horen dat de bank het bedrijfsplan niet goed doordacht vond en dat hij helaas geen klant van de bank kon worden. Gelukkig gaf de ondernemer niet op en wist na een tijdje een bank te vinden die zijn nieuw opgerichte bedrijf als klant wilde accepteren.

Helaas is dit geen zeldzame situatie. Serieus genomen worden, tijd, advies en eerlijke financiering krijgen, is ongewoon onder eigenaren van kleine bedrijven.

Daarom hebben we in 2015 besloten Qred (“Qeld”) te starten, om financiering makkelijker en beter beschikbaar te maken voor ondernemers. Gezien het feit dat vier op de vijf nieuwe banen worden gecreëerd door eigenaren van kleine bedrijven en dat de toekomstige welvaart van Nederland hier voor een groot deel van afhangt, is dit alleen maar eerlijk. Het is aan ons om nieuwe en ambitieuze bedrijven te creëren.

Vandaag de dag is Qred actief in maar liefst zes markten, is het een van de snelst groeiende fintech-bedrijven van Zweden en staat het maar liefst vier jaar op rij vermeld in de Financial Times-lijst van Europa’s snelst groeiende bedrijven. Daarnaast is Qred de grootste financier van kleine bedrijven in de Scandinavische regio en sinds oktober 2023 zijn we ook een van de nieuwste banken van Europa. Qred is sinds 2018 actief in Nederland onder de handelsnaam Qeld.

We streven er nu naar om de nummer één kleine zakenbank van Europa te worden. We willen dat alle bedrijven de behandeling en het respect krijgen die ze nodig hebben en vooral verdienen. Door gebruik te maken van machine-learning en AI kunnen we binnen enkele seconden een grondige en adequate kredietbeoordeling maken en met onze integraties met andere platforms kunnen we de leningen binnen enkele minuten uitbetalen.

Tot nu toe hebben we ruim 100.000 ondernemers van financiering voorzien en hebben we in de loop der jaren bijgedragen aan het creëren van meer dan 40.000 banen. Wij hebben ons ten doel gesteld de miljoenen ondernemers in heel Europa met een ernstig tekort aan banken macht te geven en de ouderwetse, traditionele banken een beetje bescheidener te maken.

Emil Sunvisson, CEO en medeoprichter

Lees verder

Onze partners

iDIN

Qeld gebruikt iDIN als veilige en betrouwbare identificatiemethode.

Signicat

Onze klanten tekenen overeenkomsten eenvoudig online via Signicat.

Kamer van Koophandel

Qeld staat geregistreerd in het Handelsregister van de Nederlandse Kamer van Koophandel als een branche van Qred Bank AB.

Finansinspektionen

Qeld (deel van Qred Bank AB) wordt als betaalinstelling gereguleerd door de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit Finansinspektionen.

Meer over ons team

Carrièremogelijkheden

Qeld (Qred AB) groeit snel en we zijn constant op zoek naar nieuw talent.
Bekijk onze vacatures:

Meer vacatures

Vragen?

Qeld steunt alle leendoelen! Heb je nog vragen over zakelijk lenen via Qeld? Neem dan contact op met ons vriendelijke team van experts! Wij staan voor je klaar via:
maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur en woensdag t/m 20.00 uur

Sluit je aan bij meer dan 50.000 ondernemers en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twee keer per maand sturen we blogs, tips en belangrijke data naar je inbox om je te helpen jouw bedrijf te laten groeien.