Elk bedrijf heeft af en toe hulp nodig

Als ondernemers weten we precies hoe moeizaam de samenwerking met grote banken kan zijn. Juist daarom wilden we een flexibeler, sneller en eenvoudiger alternatief bieden voor bedrijfskrediet en -leningen voor mkb.

Van kleine starters tot grote multinationals: Qeld biedt een flexibele lening voor alle zpp'ers, mkb'ers, BV's, NV's en overige ondernemingsvormen!

Kvalitetsfog i Stockholm, kunder till Qred
Dankzij Qeld konden we onze bedrijfswagen leasen en salarissen uitbetalen

-Joakim & Erik, Aannemers

Qeld stuurde me dezelfde dag een aantrekkelijk aanbod voor een zakelijke lening

-Kenny, Restaurant-eigenaar

Robban på Kaffebaren, kund till Qred
Qeld hielp me tijdens een moeilijke periode mijn hoofd boven water te houden

-Robert, Café-eigenaar

7200
%
groei
150
+
talenten
7
markten
5000
+
gecreëerde banen

2015

Qred (het moederbedrijf van Qeld) werd geboren in Stockholm met een missie om de bankervaring van kleine bedrijven te verbeteren en de behoeften van de klant voorop te stellen.


2016

Qred breidt uit naar de Finse markt en opent kantoren in zowel Helsinki als Letland.


2017

Qred opent zijn deuren op de Deense markt.

2018

Qred betreedt de Nederlandse markt met de handelsnaam Qeld.


2019

Qred introduceert zijn facturatieservice - Qred Factoring - in Zweden. Qred begint ook bedrijfsactiviteiten in Brazilië.

2020

Qred wordt gelanceerd in België en de Financial Times noemt Qred in de top 10 van snelst groeiende bedrijven in Europa.


2021

Qred lanceert zijn creditcard voor ondernemers en de bijbehorende app in Zweden en Finland.


Het verhaal van Qeld

Er was eens een enthousiaste jonge ondernemer. Hij droomde ervan om een bedrijf op te starten. Het was volkomen nieuw, onbekend en spannend terrein. Om te beginnen zou hij in ieder geval een bankrekening moeten hebben waar hij zijn zuurverdiende kapitaal op zou kunnen storten. Trots ging de ondernemer naar de dichtstbijzijnde bank om te verkondigen dat hij een rekening zou openen voor zijn zaak en dat hij er gelijk €10.000 op wilde storten.

Met groot enthousiasme was de ondernemer in het filiaal aan het vertellen over zijn zakelijke plannen, maar de loyale bankier vroeg opeens waarom hij had gekozen om bij zijn bank langs te gaan. Dit vond de ondernemer een beetje een rare vraag, zeker aangezien de bank het jaar daarvoor nog als “handelsbank van het jaar” uitgeroepen was in Zweden maar goed, de ondernemer antwoordde dat hij dacht dat de bank een goede service zou kunnen leveren voor zijn bedrijf.

Na een gesprek van 15 minuten werd de ondernemer geïnformeerd dat de bank niet van mening was dat zijn idee goed genoeg uitgewerkt was en dat hij niet goedgekeurd kon worden als klant. Dat bericht voelde aan alsof er een emmer ijswater over hem heen gesmeten werd. Hoe kon dat mogelijk zijn!? Hij wilde niet eens €10.000 lenen maar het juist op de bank storten. Misschien was hij helemaal geen ondernemer. Wellicht had de bankmedewerker wel gelijk... Gelukkig gaf hij niet op en vond hij een andere bank. Die er veel meer van begreep. Deze jongeman was ik...

Lees verder

Onze partners

Meer over ons team

Carrièremogelijkheden

Qeld (Qred AB) groeit snel en we zijn constant op zoek naar nieuw talent.
Bekijk onze vacatures:

Meer vacatures

Vragen?

Qeld steunt alle leendoelen! Heb je nog vragen over zakelijk lenen via Qeld? Neem dan contact op met ons vriendelijke team van experts! Wij staan voor je klaar via:
08.00 - 17.00 uur (ma t/m vrij)

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl