Qred lanceert flexibele kredietverlening in Nederland

Author

Samantha Bos
Marketing Manager
samantha.bos@qred.com


Qred, de Zweedse Fintech-expert in bedrijfskredieten, lanceert zijn diensten op de Nederlandse markt onder de noemer ‘Qeld’. Qeld biedt flexibele bedrijfsleningen zonder opstartkosten of bindende looptijd, toegespitst op de kredietbehoefte van mkb-bedrijven. 

Nederland is de vierde markt die beschikking krijgt over de financiële dienstverlening van Qred. De Fintech-kredietverlener Qred is opgericht in Zweden (2015) en wist reeds succesvol zijn diensten te lanceren in Finland (2016) en Denemarken (2017). Qeld, de Nederlandse component van Qred, zal naar verwachting dit vierde kwartaal al de eerste bedrijfsleningen aan Nederlandse mkb’ers gaan verstrekken. 

“Het voelt als een natuurlijke stap om onze diensten in Nederland te introduceren. De markt is volwassen en er zijn digitale processen die onze kredietbeoordelingen en bedrijfsmodel kunnen faciliteren”, zegt Emil Sunvisson, CEO van Qred.

Om de lancering in goede banen te leiden, heeft Qred reeds een Nederlands team samengesteld met uitgebreide kennis van het financieringslandschap in Nederland en ervaring met mkb-dienstverlening. “We zijn zowel trots als ontzettend blij met onze nieuwe rekruten. Ze zullen een sleutelrol spelen in onze toekomst en helpen om kleine bedrijven in Nederland te helpen groeien”, zegt Sunvisson.

Qeld zal de Nederlandse markt gaan bedienen met zakelijke leningen tot €200.000, zonder opstartkosten, verborgen kosten of bindende looptijd. Minimaal gedoe, maximale flexibiliteit: precies wat Nederlandse mkb’ers nodig hebben om groei te faciliteren.