Qred breidt uit naar Duitsland met de lancering van spaarrekeningen

Author

Johannes Stevense
Marketing Manager
johannes.stevense@qred.com
Qred lanceert spaarrekeningen in Duitsland en laat daarmee aanhoudende winstgevende groei zien

Stockholm, 30 november 2023 - Qred (“Qeld”), de nieuwste bank van Europa en een van de snelst groeiende fintech-bedrijven van Zweden, betreedt nu de Duitse markt met de lancering van spaarrekeningen voor particulieren. Met de onlangs geactiveerde banklicentie positioneert Qred zich om de kosten van kapitaal te verlagen en de ondersteuning van kleine bedrijven in heel Europa uit te breiden. Tegelijkertijd blijft Qred sterke groeicijfers rapporteren in het onlangs gepubliceerde tussentijdse verslag.

Qred's spaarrekeningen voor particulieren zijn nu beschikbaar via Raisin Bank op het Duitse platform Weltsparen en hebben in oktober voor meer dan 500 miljoen SEK aan deposito's gegenereerd.

"De onlangs verkregen banklicentie stelt ons in staat om onze activiteiten uit te breiden naar nog meer kleine ondernemers in de hele EU. Duitsland is een grote en interessante markt voor ons, met veel kleine bedrijven in combinatie met relatief weinig concurrentie binnen het segment van Qred. Door gunstige rentetarieven aan te bieden voor individuele spaartegoeden, hebben we de mogelijkheid om nog meer ondernemers te helpen", zegt Emil Sunvisson, CEO van Qred.

Terwijl Qred deze belangrijke stap voorwaarts zet, brengt het bedrijf zijn tussentijdse verslag over het derde kwartaal van 2023 uit. Het bedrijfsresultaat steeg met 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en bereikte 186,6 miljoen SEK. Het aantal actieve gebruikers op het platform van Qred steeg met 19% ten opzichte van het voorgaande jaar en bedraagt nu 19.428 gebruikers.

"We hebben aanzienlijke middelen geïnvesteerd om van Qred een bank te maken. Ik wil graag benadrukken dat ons team een buitengewone inspanning heeft geleverd met een uitstekende inzet, terwijl we blijven groeien met winstgevendheid. Ook al is Qred nu formeel een bank, onze waarden blijven onveranderd, evenals onze inzet om kleine bedrijven in heel Europa te ondersteunen," voegt Sunvisson toe.

Ga om het rapport te lezen naar: https://www.qred.se/bolagsinformation