Qeld’s eindejaarsrapport: meer dan 10.000 ondernemers geholpen tijdens de coronacrisis

Author

Samantha Bos
Marketing Manager
samantha.bos@qred.com

Fintech-kredietverstrekker Qeld meldt, ondanks de coronacrisis in 2020, een sterk resultaat met een omzetstijging van 56% ten opzichte van 2019. Gedurende 2020 en de wereldwijde pandemie steunde Qred meer dan 10.000 ondernemers met flexibele bedrijfsfinanciering. 

Stockholm, 26 februari 2020 -  Qred, Fintech-expert en kredietverstrekker, presenteerde vandaag het financiële rapport over het vierde kwartaal van 2020. Gedurende een jaar gekenmerkt door de coronacrisis en -beperkingen wist Qred evengoed meer dan 10.000 ondernemers in 6 markten te helpen met bedrijfsfinanciering. Qred rapporteert een omzetstijging van 56% en zag het aantal actieve klanten met 29% toenemen. Daarnaast heeft de organisatie meer dan 60 nieuwe medewerkers aangenomen, waardoor het aantal werknemers bijna is verdubbeld.

“Als ik terugkijk op het voorbije jaar, ben ik trots dat onze omzet ondanks de crisis is blijven stijgen in een supersnel groeitempo. Gedurende het vierde kwartaal van 2020 werd het merendeel van onze leningen verstrekt middels onze partnerbanken. Dit betekende dat we een groot deel van onze rentedragende schulden hebben afbetaald en deze met 54% wisten te verminderen, terwijl onze provisie-inkomsten sterk bleven toenemen”, zegt Emil Sunvission, CEO van Qred.

Begin vorig kwartaal zette Qred zijn geografische expansie voort met een lancering van kredietverlening in België. In november ontving Qred tevens een speciale vergunning van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit (S-FSA) die het bedrijf toestemming verleent om betaaldiensten uit te voeren (AIS / PIS). Dit baant de weg voor het leveren van nieuwe soorten financiële diensten aan ondernemers.

“The goal is to provide simple products that make it easier for small businesses to manage their everyday finances. Recently we launched a new API, which enables our partners to seamlessly integrate Qred's services into their own platforms,” Emil continues. 

“Het doel is om eenvoudige producten te bieden die het voor kleine bedrijven gemakkelijker maken om hun dagelijkse financiën te beheren. Onlangs hebben we een nieuwe API gelanceerd, waarmee onze partners de diensten van Qred naadloos kunnen integreren in hun eigen platformen”, vertelt Emil. Zo werkt Qred continu aan het uitbreiden, verbeteren en innoveren van zijn financiële dienstverlening voor alle ondernemers.