AI-aangedreven kredietverstrekker Qred wordt de nieuwste bank van Europa

Author

Johannes Stevense
Marketing Manager
johannes.stevense@qred.com
Qred, het snelst groeiende fintech bedrijf in Zweden en het moederbedrijf van Qeld, is trots om aan te kondigen dat het een volledige licentie heeft gekregen om bankactiviteiten uit te voeren. Het bedrijf heeft de aanvraag ingediend in oktober 2022 en de aanvraag is goedgekeurd in slechts zeven maanden.


Stockholm, 25 mei 2023
- Qred, vier keer op rij erkend op de Financial Times-lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa, heeft een volledige banklicentie gekregen van de Zweedse Financiële Toezichthoudende Autoriteit (SFSA). Met behulp van haar eigen AI-aangedreven financieringsplatform heeft Qred sinds de oprichting in 2015 meer dan 100.000 leningen verstrekt aan kleine bedrijven in de Noordse en Benelux-regio, waardoor de klanten van Qred meer dan 30.000 nieuwe banen hebben kunnen creëren.

"De banklicentie vormt weer een belangrijke mijlpaal, omdat we dichter bij de droom komen die we hadden toen Qred acht jaar geleden werd opgericht. Ik ben zeer tevreden dat het aanvraagproces zo efficiënt en soepel is verlopen. Als bank kunnen we de uitrol van onze diensten in heel Europa verder versnellen, omdat markten die een banklicentie vereisen nu toegankelijk zijn", zegt Emil Sunvisson, CEO van Qred.

Het verkrijgen van een banklicentie stelt Qred in staat om haar diensten uit te rollen in de Europese Unie en spaarrekeningen aan te bieden met concurrerende rentetarieven. Als gevolg hiervan zullen de financieringskosten van Qred worden verlaagd in vergelijking met de huidige financieringsstructuur, wat betere voorwaarden voor klanten mogelijk maakt.

"Het worden van een bank maakt deel uit van het plan dat samen met Nordic Capital is gevormd. We zullen onze snelle en winstgevende groei voortzetten terwijl we de traditionele banken blijven uitdagen met eenvoudigere en slimmere producten om kleine bedrijven in heel Europa te ondersteunen", vervolgt Emil.

Het advocatenkantoor Hammarskiöld & Co heeft Qred bijgestaan in het licentieproces.

Over Qred

Qred is opgericht in 2015 door ondernemers, voor ondernemers. Het is nu het snelst groeiende fintechbedrijf van Zweden volgens de Financial Times. Qred heeft winstgevende groei gerealiseerd sinds het begin en is marktleider in de Noordse regio met de meest tevreden klanten in Zweden volgens Trustpilot. Met activiteiten in Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, België, Noorwegen en Brazilië heeft Qred meer dan 100.000 leningen verstrekt aan kleine bedrijven. Een volledig geautomatiseerd en eigen kredietscore-systeem stelt Qred in staat om ondernemers snel te voorzien van de ondersteuning die ze nodig hebben om te groeien.