Top 3: rijkste ondernemers ter wereld!

15/1/2021
5
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Heb jij de ambitie om jouw onderneming nog succesvoller te laten worden? Dan kun je iets leren van andere succesvolle ondernemers! Een simpel idee of bedrijfsplan kan je rijker maken dan je ooit had durven dromen…

Dat is precies wat de 3 rijkste ondernemers ter wereld hebben bewezen. Nieuwsgierig naar wie dit zijn? Wij zetten ze op een rij: 

Elon Musk

Elon Musk, de baas van Tesla, is sinds vorige week de rijkste man ter wereld. Met een geschat vermogen van 154,5 miljard euro stoot hij Jeff Bezos, oprichter van Amazon, van de eerste plaats. 

Musk is een beetje een vreemde vogel die regelmatig doet denken aan de uitvinders uit stripverhalen. Zijn ideeën zijn revolutionair, baanbrekend en gedurfd. Net als Bezos profiteerde Musk in de jaren ‘90 van de opkomst van het internet. Musk richtte diverse bedrijven op, waaronder PayPal – dat in 2002 voor 1,5 miljard euro werd verkocht. Het geld dat hij met de overname verdiende, investeerde Musk in zijn nieuwe projecten: Tesla en SpaceX. Inmiddels is Tesla, de maker van de welbekende elektrische auto’s, het meest waardevolle bedrijf ter wereld. De totale waarde van Tesla wordt geschat op 515 miljard euro, niet slecht voor een bedrijf dat niet eens 20 jaar oud is. 

De belangrijkste les die Musk ons leert is simpel maar doeltreffend: durf te dromen. Volg niet het pad van je concurrenten, maar baan zelf een weg. Zelfs als je idee vergezocht lijkt te zijn, kan het leiden tot verrassende successen…

Jeff Bezos

Jeff Bezos, de oprichter en CEO van Amazon, is misschien van zijn ‘rijkste ondernemer’-troon gestoten, maar je hoeft geen medelijden met hem te hebben. Bezos beschikt namelijk nog steeds over een totaal vermogen van rond de 150 miljard euro!

Volgens berekeningen van de Bloomberg Billionaires Index, verdient Bezos een slordige € 122000 per minuut: dus zijn vermogen neemt ook nog eens vliegensvlug toe. Bezos begon in 1994 een online boekenwinkel: een simpel concept dat hij continue bleef uitbouwen met nieuwe productcategorieën. Slimme investeringen hielpen het Amazon van Bezos verder uitgroeien tot een online gigant. 

Wat we van Bezos kunnen leren? Door klein te beginnen, kun je ook groot worden: zelfs zonder een enorm startkapitaal of connecties. Spot een gat in de markt, blijf investeren in je bedrijf en durf nieuwe markten te veroveren als de kans zich voordoet! 

Bill Gates

Ondanks dat Bill Gates miljarden per jaar weggeeft aan goede doelen, blijft de oprichter van Microsoft in het lijstje van rijksten ter wereld staan. Zijn vermogen wordt geschat op 97 miljard euro en daar komt per minuut gemiddeld €6200 bij.

Gates startte zijn bedrijf in 1975 en wist de computerwereld volledig op zijn kop te zetten met de introductie van Windows. Inmiddels heeft het Microsoft van Gates aandelen in Skype, LinkedIn en Uber: waardoor de totale bedrijfswaarde wordt geschat op meer dan een biljoen (ja, dat is 1.000.000.000.000 euro).

Gates deelt regelmatig ondernemerslessen met de wereld. Één van de meest aansprekende blijft: “Het is prima om je successen te vieren, maar het is nog belangrijker om van je fouten te leren”.

Als iets niet lukt, analyseer dan waarom het niet lukt en probeer het nog eens op een iets andere manier. Sommige ondernemers hebben alleen oog voor dingen die wel werken, terwijl je juist ook aandacht moet besteden aan je initiatieven die geen succes zijn. Blijf leren van je fouten en gebruik deze lessen om je bedrijf sterker te maken!

Investeer in jouw toekomst met een bedrijfslening!

Wil jij ook investeren, innoveren en je bedrijf ontwikkelen? Een bedrijfslening van Qeld kan je helpen om jouw droom realiteit te maken!

Het aanvragen van een zakelijke lening van Qeld is altijd geheel vrijblijvend en gratis. Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen en dien vrijblijvend een leningaanvraag in via onze homepage! 

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl