Laatste kans op subsidie via de TVL-regeling

1/3/2022
4
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld


Ondernemers opgelet: de aanvraagprocedure voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal 2022 is nu geopend! De TVL-regeling geeft je recht op subsidie voor huur en andere vaste lasten indien je minimaal 30% omzetverlies draait in een bepaalde periode. Dit is tevens ook de laatste keer dat je aanspraak kunt maken op de TVL-regeling, omdat ze na 31 maart komt te vervallen met de afbouw van het corona-steunpakket. 

Het eerste kwartaal van 2022 wordt, zoals het er nu naar uitziet, de laatste laatste periode waarover de TVL-steun wordt uitbetaald. Het subsidiepercentage is voor de TVL Q1 2022 wederom 100%. Daarnaast kunnen ondernemers wederom kiezen tussen twee referentieperioden waarmee ze het omzetverlies kunnen vergelijken: het eerste kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020.

Wat zijn de algemene voorwaarden van de TVL Q1 2022? 

Je komt in aanmerking voor een vergoeding via de TVL-regeling als je minimaal 30% omzetverlies hebt en/of verwacht te hebben - en tevens minimaal  € 1.500 vaste lasten per kwartaal (geen werkelijke vaste lasten) hebt. Daarnaast moet je om in aanmerking te komen ook vóór 30 juni 2020 opgericht en ingeschreven zijn in het KVK Handelsregister.

Let op: er zijn voor bepaalde bedrijfssectoren aanvullende regels en/of uitzonderingen, zoals voor bedrijven in de financiële sector. Meer informatie over de voorwaarden van de TVL Q1 is beschikbaar via deze link

Houd rekening met een terugbetaalplicht

Wil je een aanvraag indienen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het eerste kwartaal 2022? Houd er dan rekening mee dat je achteraf ook een werkelijke omzet moet doorgeven. Voor het berekenen van de TVL maak je een schatting van het omzetverlies, maar deze wordt altijd getoetst tegenover het daadwerkelijke omzetverlies als een subsidieperiode is afgelopen. Heb je minder omzetverlies gehad dan verwacht? Dan kan het zijn dat je (een deel) van de ontvangen TVL-subsidie moet terugbetalen. 

Aanspraak maken op de TVL-regeling

Wil je subsidie aanvragen via de TVL-regeling? Je kunt je aanvraag vanaf vandaag t/m uiterlijk 31 maart 2022 (17:00 uur) indienen via het Mijn RVO-portaal van de overheid. De behandeltermijn voor een TVL-aanvraag is 8 weken, dus je moet allicht even geduld hebben tot het toegekende bedrag op je rekening staat.

Geen tijd om te wachten? Qeld! 

Heb je momenteel een directe behoefte aan financiering en wil je niet wachten op de overheid? Dan kun je ook kiezen voor een flexibele zakelijke lening, bijvoorbeeld een kortlopend krediet via Qeld, want wij betalen onze leningen nog dezelfde werkdag uit.

Je kunt als ondernemer onze bedrijfslening gebruiken voor bijna alle zakelijke doeleinden: van voorraad en bedrijfsmiddelen tot overbrugging en bedrijfsuitbreiding. Het aanvragen van een offerte voor een zakelijke lening is bij Qeld altijd gratis en 100% vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Ontdek nu jouw leenmogelijkheden!

Voor bestaande klanten

Maak je momenteel gebruik van een zakelijke lening van Qeld, maar heb je behoefte aan extra krediet? Je kunt al, na 3 betalingen op je actieve lening, een aanvraag indienen voor een verhoging. Ons team berekent vervolgens hoeveel je extra kunt lenen, wat de maandelijkse kosten zouden zijn en komt spoedig bij je terug met een mogelijke offerte. Ga je akkoord? Dan maken we ook in dit geval het geld nog dezelfde werkdag naar je over. 

Hoe vraag je een offerte voor een verhoging van je zakelijke lening aan? Simpel: via het Mijn Pagina-klantenportaal

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl