Hoe vul je als ondernemer snel een gat in je begroting?

20/10/2021
5
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld


Ondernemer zijn is één grote uitdaging, met soms hoge pieken en diepe dalen. Een klant die een rekening niet op tijd betaalt, een bedrijfswagen die afgekeurd wordt of een tegenvallende omzet: een financiële tegenvaller kan vanuit iedere hoek komen. Precies daarom is het extra belangrijk om te weten hoe je snel een gat in je begroting kunt dichten, zodat jouw onderneming gewoon op volle toeren kan blijven draaien: 


Breng eerst je kosten goed in kaart

Heb je een gat in je begroting? Controleer dan eerst of je al jouw kosten goed in kaart hebt gebracht. Voor veel ondernemers kan het maken van een financieel overzicht een behoorlijke uitdaging zijn, omdat het simpelweg een tijdrovende (en laten we eerlijk zijn: niet altijd de leukste) bezigheid is. Dat gezegd hebbende, een up-to-date kostenoverzicht is onmisbaar, want pas dan kun je de volgende belangrijke stap maken: besparen! 

Vergeet niet om in je uitgavenoverzicht zowel je vaste lasten (huur, hypotheek, verzekering, etc.) als variabele lasten (benzine, grondstoffen, transportkosten, etc.) mee te nemen! 

Tip: heb je hulp nodig om een goed kostenoverzicht te maken? Je kunt eventueel het Geldboek downloaden: een handige gids van de Kamer van Koophandel met tips over hoe je je uitgaven als ondernemer beter in kaart kunt brengen.


Probeer te besparen op vaste en variabele lasten

Is het uitgavenoverzicht van jouw onderneming up-to-date? Dan kun je bepalen of er lasten zijn, zowel vaste als variabele, waar je mogelijk op kunt besparen. De term ‘vast’ betekent niet dat je er niets aan kunt veranderen, dus laat je niet ontmoedigen en kijk vooral of er ruimte tot besparen is. Dit zijn voorbeelden van hoe je als ondernemer kunt bezuinigen op je uitgaven: 

Verzekeringen

Als ondernemer moet je je tegen diverse dingen verzekeringen, maar het kan voorkomen dat bepaalde verzekeringen elkaar overlappen of dat je betaalt voor dekking die je niet nodig hebt. Neem je verzekeringspolissen eens kritisch door, allicht kun je een goedkopere dekking krijgen die nog steeds toereikend is. Nog een tip is om eens online verzekeringen te vergelijken, want mogelijk kun je ook dezelfde dekking voor een lagere prijs krijgen door te switchen van verzekeraar. 

Lidmaatschappen en abonnementen

Bijna iedere ondernemer maakt gebruik van lidmaatschappen en abonnementen. Van een lidmaatschap tot een zakelijk netwerk tot een abonnement op telefonie en software: al deze contracten kunnen maandelijks flink oplopen. Neem je maandelijkse kosten aan lidmaatschappen en abonnementen eens goed onder de loep en bepaal welke noodzakelijk zijn en welke optioneel. Zo kan het zijn dat je teveel betaalt voor een premium softwarepakket, terwijl je alleen de basisfuncties gebruikt die ook in een gratis versie zijn inbegrepen. Of dat je misschien nooit meer bij netwerkborrels komt, terwijl er wel iedere maand een kleine ‘contributie’ voor wordt afgeschreven. 

Een besparing van €50 lijkt misschien niet enorm veel, maar als je dit op meerdere lasten kunt behalen, telt het al snel op tot honderden euros per maand die allicht het gat in je begroting (deels) kunnen dichten. 


Overweeg een zakelijke lening om extra ademruimte te creëren 

Een alternatief om extra ademruimte te creëren en een gat in je begroting te dichten is het afsluiten van een zakelijke lening. Nee, we doelen niet op een doorlopende krediet waar je jaren aan vastzit, maar juist een kortlopende lening die je alleen gebruikt zolang je het extra steuntje in de rug nodig hebt. Je kunt een zakelijke lening niet alleen gebruiken voor overbrugging, maar ook om te investeren in je onderneming, zodat je meer kans op groei hebt om vooruit te kunnen.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zakelijke lening?

Belangrijk is dat je zelf de controle en keuze behoudt wanneer je de lening aflost en dat er geen boetes zijn op vroegtijdig aflossen. Op deze manier kun je ervoor kiezen de lening eerder af te lossen, waardoor je effectief minder kwijt bent aan rente - en lenen dus nog voordeliger wordt. Bij Qeld, de kredietverstrekker voor zzp en mkb, hebben al onze zakelijke leningen een flexibele looptijd en zit je dus nooit gevangen in een duur, doorlopend contract.

Daarnaast werkt Qeld  alleen met een vaste maandelijkse prijs in plaats van een variabele rente. Dit betekent dat je vooraf precies weet wat de zakelijke lening je iedere maand kost en kun je hier perfect op budgetteren. Een aanvullende bonus is dat Qeld een zakelijke lening dezelfde dag uitbetaald, waardoor je al binnen 24 uur kunt beschikken over extra krediet op je bankrekening. Ideaal voor als je op korte termijn een kredietbehoefte hebt en/of snel wilt investeren.

Zakelijk lenen zonder gedoe: dankzij Qeld is de oplossing voor een gat in je begroting binnen handbereik! 

Zakelijk lenen zonder gedoe: gratis kostenindicatie

Ben jij benieuwd hoe een zakelijke lening jou kan helpen en wat de maandelijkse kosten zijn? Het aanvragen van een offerte voor een bedrijfslening bij Qeld is altijd gratis en geheel vrijblijvend - je zit nergens aan vast! Ons team neemt je aanvraag direct in behandeling en komt spoedig met een reactie.

Ontdek jouw mogelijkheden en dien vandaag een vrijblijvende aanvraag voor een zakelijke lening in via Qeld!Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl