NL

Ondernemers onder verhoogde druk door prijsstijgingen

De prijsstijgingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne wegen steeds zwaarder op het mkb, dat blijkt uit de zevende Kleinbedrijf Index. In het tweede kwartaal van 2022 was er een zichtbare stijging in de bedrijfsresultaten, maar nu zien we een daling in het ondernemersvertrouwen en een lastig herstel voor bepaalde sectoren na de corona pandemie. Ook blijken ondernemers steeds meer bereid om te investeren in hun onderneming om het hoofd boven water te houden.

Om jou een inzicht te geven in de huidige status van het mkb in Nederland, beschrijven wij de belangrijkste resultaten van het onderzoek in deze blog.

Zwaar weer voor ondernemers

Naast dat een groot deel van de Nederlandse bevolking minder financiële ruimte heeft door de hoge energieprijzen, vinden ook steeds meer ondernemers zichzelf in het oog van de storm. Uit de resultaten van de Kleinbedrijf Index blijkt dat bijna zes van de tien ondernemers de energieprijzen niet of slechts deels kan doorberekenen. Verder ervaart 57% van de ondernemers verstoorde aanvoer of afzet van diensten of producten. Ook zegt 53% van de ondernemers niet voorbereid te zijn op onvoorziene financiële tekorten.

Voor bedrijven die zwaar zijn getroffen door de corona pandemie, zoals de culturele sector en de horeca, is het extra zwaar om te herstellen in de huidige crisis. Verder verdient maar 43% van de kleine ondernemers meer dan het minimumloon en 33% bevindt zich zelfs onder het bijstandsniveau.

Het is daarom niet gek dat er veel kritiek is vanuit ondernemers over de steunmaatregelen die het kabinet heeft gepresenteerd voor bedrijven. Een groot deel van ondernemers geeft aan dat de drempel om in aanmerking te komen voor overheidssteun te hoog is.

Investeringsbereidheid groeit

Uit het onderzoek blijkt ook dat er bij veel bedrijven een groeiende bereidheid is om extra te investeren. Met name extra kapitaal dat gebruikt kan worden voor het verlagen van het energiegebruik en groene energieopwekking is erg gewild. Veel ondernemers kiezen voor een zakelijke lening om hun bedrijf duurzamer te maken. Wanneer je de ecologische voetafdruk van je bedrijf verkleint, hou je meer financiële ruimte over om jouw onderneming te laten groeien. Je kunt bijvoorbeeld je bedrijfspand verduurzamen door te verbouwen of door duurzame inventaris en machines aan te schaffen. Ook zou je een duurzaam rijdende zakelijke auto aan kunnen schaffen voor een groene stempel op jouw bedrijf.

Een duwtje in de rug

Een zakelijke lening van Qeld is erg aan te raden als je jouw onderneming wil laten groeien of verduurzamen. Onze zakelijke leningen zijn duidelijk, snel en probleemloos. Een aanvraag is gratis, 100% vrijblijvend en de lening wordt dezelfde dag nog uitbetaald. Bovendien toont onze Trustpilot score van 4.8/5 aan dat onze klanten erg tevreden zijn met onze zakelijke leningen en service.

Wil jij jouw bedrijf een duwtje in de rug geven tijdens deze zware tijden? Een aanvraag voor een zakelijke lening duurt maar 1 minuut. Vul hiernaast je gegevens in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Geen bindende looptijd
Geen opstartkosten
Dezelfde werkdag uitbetaald
Het aanvragen van een offerte bij Qeld is altijd geheel vrijblijvend.

Binnen 24 uur het geld op je bankrekening

Heb jij snel financiering nodig om te investeren in de toekomst van jouw bedrijf? Wij maken het geld van de lening nog dezelfde werkdag naar je over!

Ontvang een gratis, vrijblijvende offerte

Het aanvragen van een offerte voor een zakelijke lening bij Qeld is altijd geheel vrijblijvend en gratis. Zo kun jij, zonder verplichting, direct ontdekken hoeveel je zakelijk kunt lenen.

Geen bindende looptijd, maximale flexibiliteit

Onze zakelijke leningen hebben geen bindende looptijd. Dit betekent dat je op ieder moment de lening volledig kunt aflossen, zonder een boete of rentecompensatie!

Wij hebben de meest tevreden klanten!

  Qeld hielp me tijdens een moeilijke periode mijn hoofd boven water te houden.

Robert
Café-eigenaar

Dankzij Qeld konden we onze bedrijfswagen leasen en salarissen uitbetalen. 

Joakim & Erik
Aannemers

Qeld stuurde me dezelfde dag een aantrekkelijk aanbod voor een zakelijke lening! 

Kenny
Restaurant-eigenaar

Waarom een zakelijke lening van Qeld?

Klanttevredenheid

Onze klanten geven ons een 4.8 op Trustpilot! De tevredenheid van onze klanten is onze prioriteit, daarom probeert ons team altijd mee te denken over de beste oplossing voor jouw onderneming. Wij helpen je graag om te investeren in jouw toekomst, want als jij het goed doet, doen wij iets goed!

Eenvoudig en inzichtelijk

Qeld maakt zakelijk lenen simpel. Wij geloven niet in gedoe en houden het liever eenvoudig en overzichtelijk. Daarom werken we niet met renteveranderingen, maar alleen met vaste maandelijkse gebruikskosten en een vaste maandelijkse aflossing. Zo weet je precies wat de lening iedere termijn kost, zonder verrassingen. Fijn!

Geen bindende looptijd

Onze flexibele zakelijke leningen hebben een leentermijn van 6 tot 18 maanden, maar geen bindende looptijd. Dit betekent dat je op ieder moment de kans hebt om de lening volledig boetevrij af te lossen. Zodoende heb jij maximale flexibiliteit en betaal je alleen gedurende de periode dat je de lening daadwerkelijk nodig hebt.

Dezelfde dag uitbetaald

Ga je akkoord met onze offerte voor een zakelijke lening en teken je digitaal voor 17.00 uur? Dan maken wij het geld nog dezelfde dag naar je over! Dit betekent dat je, in de meeste gevallen, al binnen 24 uur het geld op je zakelijke bankrekening hebt staan. Zo kan jij dankzij Qeld snel investeren in de toekomst van jouw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is de kostenstructuur van de lening?

Bij Qeld betaal je iedere maand een vaste maandelijkse prijs voor het gebruikmaken van de lening (gebruikskosten), plus een vaste maandelijkse aflossing op het openstaande leenbedrag (amortisatie). Tel de twee bedragen bij elkaar op en je hebt jouw maandelijkse totaalbedrag. Zo weet jij precies wat er iedere maand wordt afgeschreven: slim!

Hoeveel gaat de Qeld-lening mij kosten?

Het bedrag dat je aan maandelijks aan gebruikskosten en aflossing betaalt, wordt berekend o.b.v. het leenbedrag, de leentermijn, de kredietscore van een onderneming en andere factoren. Iedere ondernemer ontvangt van ons een gepersonaliseerd aanbod, berekend op de kredietbeoordeling van het bedrijf.

Is de offerte echt 100% vrijblijvend?

Uiteraard! Zodra we je aanvraag ontvangen, neemt ons team deze direct in behandeling en komt spoedig met een reactie over de leenmogelijkheden. De gratis offerte die je van ons ontvangt is altijd 100% vrijblijvend.

Word ik automatisch goedgekeurd?

Nee, helaas kunnen we niet iedere aanvraag voor lening automatisch goedkeuren, bijvoorbeeld omdat het leenbedrag niet in verhouding staat tot de omzet van een bedrijf. Pas als we een aanvraag hebben ontvangen, kunnen we toetsen hoeveel je daadwerkelijk kunt lenen.

Vragen?

Qeld steunt alle leendoelen! Heb je nog vragen over zakelijk lenen via Qeld? Neem dan contact op met ons vriendelijke team van experts! Wij staan voor je klaar via:
maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur en woensdag t/m 20.00 uur