Zo verhoogt u de kredietwaardigheid van uw bedrijf!

5/5/2020
3
minuten

Team Qeld

Wij staan altijd voor je klaar!
Qeld

Wanneer u als ondernemer een lening aanvraagt doet wordt er gekeken naar de kredietwaardigheid van uw bedrijf. Kredietwaardigheid geeft aan in hoeverre een bedrijf in staat is om aan zijn financiële plichten te voldoen, zoals het aflossen van een lening. 

Om de kredietwaardigheid van een bedrijf te bepalen, wordt er bij Qeld een kredietrapport opgesteld. We kijken dan bijvoorbeeld of u altijd aan uw betaalplicht heeft voldaan. Hiervoor werken we samen met externe partners zoals BKR. Heeft u geen negatieve BKR registraties? Dan gaat uw kredietwaardigheid omhoog. Heeft u wel negatieve BKR registraties? Dan gaat uw kredietwaardigheid omlaag. 

Tips om uw kredietwaardigheid te verhogen

Wilt u uw kredietwaardigheid verhogen? Qeld deelt een aantal handige tips die kunnen helpen uw kredietwaardigheid te verbeteren:

Betaal uw facturen op tijd

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar betaal uw facturen altijd op tijd! Wanneer u een lening aanvraagt en u heeft niet altijd aan uw betaalplicht voldaan, dan wordt uw bedrijf gezien als een hoog risico om een lening aan te verstrekken. Vervolgens worden er hogere maandelijkse kosten in rekening gebracht voor de lening. Houd uw financiën dus op orde, bewaar alle facturen en bonnetjes, en betaal uw rekeningen op tijd. Neem altijd contact op met het uw kredietverstrekker mocht het niet lukken om de rekeningen op tijd te betalen zodat u samen een nieuw betaalplan kan afspreken. 

Zeg abonnementen en leningen op die u niet (meer) gebruikt 

Heeft u kredietkaarten op uw naam staan die u eigenlijk niet gebruikt? Of heeft u ergens (telefoon)abonnementen lopen waar u eigenlijk niks aan heeft? Zeg deze dan op! Anders kan het voor kredietverleners lijken alsof u meer leent dan u eigenlijk doet. Als u ergens anders leningen heeft lopen, dan kan dit namelijk invloed hebben op uw kredietwaardigheid. 

Wijzig uw adres niet te vaak

Wijzig uw adres niet te vaak. Zichtbaarheid en stabiliteit worden door kredietverstrekkers gewaardeerd en verhoogt uw kredietwaardigheid.

Een vast klantenbestand  

Heeft u vaste klanten of opdrachtgevers die bij u aan de deur blijven kloppen voor uw diensten? Dan gaat uw kredietwaardigheid omhoog.

Kortom, er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw kredietwaardigheid op te krikken. Heeft u interesse in een bedrijfslening en wilt u weten wat bij ons de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op via 020 - 808 60 84 of support@qeld.com om de mogelijkheden te bespreken!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl