Zo profiteer jij als ondernemer van Black Friday 

12/11/2021
5
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Black Friday, een concept overgekomen uit Amerika, is hét moment waarop veel retailers stunten met aanbiedingen en deals. Waren het eerst voornamelijk de elektronicabedrijven die flatscreen-televisies voor stuntprijzen in de uitverkoop hadden, kan tegenwoordig iedere ondernemer profiteren van de toegenomen populariteit van Black Friday. 

Hoe profiteer jij van Black Friday op 25 november 2022? Qeld zet 3 tips voor ondernemers op een rij: 

Plan jouw speciale ‘Black Friday’-aanbiedingen

Wat iedere ondernemer nodig heeft om te profiteren van Black Friday? Goede aanbiedingen en/of deals voor klanten! Ja, 10% korting op jouw producten en/of diensten is altijd leuk voor klanten, maar voor Black Friday verwachten consumenten toch echt meer voordeel. Als je mee wilt doen aan Black Friday, moet je daarom ook goed nadenken over de aanbiedingen die je in de (digitale) etalage zet.

Het maakt niet uit wat je verkoopt, iedere ondernemer kan profiteren van Black Friday. De dag is simpelweg een aanhaker om, nu het kalenderjaar langzaam ten einde loopt, nog te profiteren van wat extra omzet en de jaarcijfers te spekken... 

Zet ‘oude’ voorraad opnieuw in de etalage

Heb je bepaalde producten in je assortiment met tegenvallende verkoopcijfers? In plaats van met een overschot aan oude voorraad te blijven zitten, kun je ook overwegen om deze tegen kostprijs aan te bieden op Black Friday. Je maakt misschien geen winst op de verkoop, maar het kan wel extra klanten naar je (online) winkel lokken, die allicht meerdere dingen in hun winkelmandje toevoegen voor ze afrekenen. 

Gratis producten om klanten te lokken

Veel winkels in Amerika, zoals warenhuis Macy’s, bieden klanten zelfs gratis producten aan op Black Friday, onder de voorwaarde dat de klant naar de winkel komt om het product op te halen. Vervolgens strikken ze de klant met aanvullende aanbiedingen en deals in de winkel, waardoor de kosten van het ‘gratis’ product snel terugverdiend worden met aanvullende verkoop.

Promoot jouw deelname aan Black Friday

Heb je besloten om aan Black Friday deel te nemen? Vertel dan vooral je klanten erover! Je hoeft niet direct al je aanbiedingen bekend te maken, maar kunt ook een simpele ‘teaser’ gebruiken. 

Teaser voor klanten

Zo kun je op social media bijvoorbeeld melden dat er ‘speciale Black Friday-aanbiedingen met extra voordeel’ zijn, zonder direct te vermelden hoeveel korting je gaat geven. Als alternatief kun je ook één van je aanbiedingen promoten en de rest geheim houden om interesse te prikkelen, onder het mom van ‘deze - en meer - spectaculaire deals’. 

Mond-op-mond & huis-aan-huis

Mond-op-mond-reclame is hier ook een krachtig middel: vertel klanten in je winkel dat ze op vrijdag 25 november absoluut jouw aanbiedingen niet mogen missen. Je kunt tevens overwegen om jouw Black Friday-deals te adverteren in lokale print, zoals een huis-aan-huis-blad, om nog meer aandacht te genereren. 

Gebruik je nieuwsbrief

Heb je een eigen nieuwsbrief voor klanten? Vergeet dan niet om ook deze in te zetten om aandacht te trekken en vertel jouw klantenbasis over jouw deelname aan Black Friday. Hoe meer interesse je vooraf kunt wekken: hoe groter de kans dat klanten jouw aanbiedingen op Black Friday weten te vinden.

Zelf profiteren van Black Friday-aanbiedingen

Vergeet niet dat Black Friday ook een dag is waarop jij zelf als ondernemer kunt profiteren van speciale aanbiedingen!

Zo kan de Black Friday-uitverkoop een ideaal moment zijn om zelf te investeren en je onderneming te upgraden met nieuwe computers, apparatuur & machines of overige bedrijfsmiddelen zoals een nieuwe leasewagen.

Schrijf je daarom in op de nieuwsbrieven van de leveranciers of bedrijven waar je zelf producten hebt afgenomen of van plan bent te kopen.

Zo blijf jij zelf ook op de hoogte van Black Friday-deals die je zelf voor jouw bedrijf kunt scoren - en zodoende kunt besparen op jouw investeringen.

Financier je Black Friday-aankopen met een zakelijke lening

Heb je een interessante aanbieding gevonden waar je zelf op Black Friday gebruik van wilt maken? Een zakelijke lening van Qeld kan je binnen 24 uur voorzien van het geld om te investeren in jouw toekomst! Je kunt een zakelijke lening van Qeld gebruiken voor alle bedrijfsdoelen, inclusief nieuwe apparatuur, bedrijfswagens en meer. 

Het aanvragen van een kostenindicatie voor een zakelijke lening van Qeld is altijd gratis en geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Ontdek jouw leenmogelijkheden en dien vandaag een aanvraag in!

Voor bestaande klanten van Qeld

Maak jij momenteel al gebruik van een zakelijke lening via Qeld, maar wil je extra investeren deze Black Friday? Je komt na 3 maandelijkse betalingen op je zakelijke lening al in aanmerking voor een verhoging van het krediet. Deze verhoging kun je gebruiken om binnen 24 uur te beschikken over een extra uitbetaling op je bankrekening: ideaal om snel te schakelen en gebruik te maken van die Black Friday-aanbieding. 

Het aanvragen van een verhoging van je bedrijfslening is altijd gratis en vrijblijvend. Ons team gaat, zodra we je aanvraag hebben ontvangen, aan de slag met een kostenberekening en komt spoedig bij je terug met een mogelijk aanbod.

Je kunt eenvoudig een quote voor een verhoging aanvragen via je account op My Qeld. Klik hier om deze te openen en in te loggen via een nieuw tabblad.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl