Zet jouw bedrijf op de (digitale) kaart met Qeld's 3 tips voor online ondernemen!

23/6/2021
6
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

De online omzet van de Nederlandse detailhandel steeg het eerste kwartaal van 2021 met bijna 86 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, zo rapporteert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Opmerkelijk is dat slechts 7.9 procent van de bedrijven die goederen of diensten aanbiedt, dit ook online doet.

Ben jij een ondernemer die nog niet online actief is? Zet jouw bedrijf dan online op de kaart met Qeld’s 3 tips voor digitaal ondernemen:

  1. Vergroot je zichtbaarheid via Google Mijn Bedrijf
  2. Investeer tijd in social media
  3. Bouw een klantvriendelijke website

1. Vergroot je zichtbaarheid via Google Mijn Bedrijf

‘Google Mijn Bedrijf’ is de eenvoudigste manier om direct je zichtbaarheid - en vindbaarheid - voor klanten te vergroten. Via een Google Mijn Bedrijf-account kun je jouw bedrijfsinformatie toevoegen aan Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services, een bedrijfsprofiel op Google maken en beheren hoe jouw bedrijfsinformatie wordt weergegeven op Google. 

Het aanmelden voor Google Mijn Bedrijf duurt slechts enkele minuten en is gratis. Vergeet niet om je openingstijden, telefoonnummer en zakelijke e-mailadres te vermelden, zodat klanten je nog sneller en eenvoudiger kunnen contacteren. 

Zoekt een klant vervolgens op Google Maps naar bijvoorbeeld naar ‘fietsreparatie’, ‘loodgieter’, ‘pizzeria’ of ‘dierenhotel’ in de regio? Dan verschijnt jouw onderneming, indien de zoekopdracht relevant is, ook op de (digitale) kaart!

2. Investeer tijd in social media

Nog een eenvoudige (en gratis) manier om snel je zichtbaarheid online te vergroten is via social media. Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn: de keuze is reuze. Het aanmaken van een profiel of pagina voor je onderneming kost niets, behalve wat tijd en moeite. Via een Facebook-pagina of Instagram-profiel kun je meer klanten bereiken en je producten in de spotlight zetten. Zorg dat je bedrijfsprofiel zo compleet mogelijk is, inclusief contactgegevens en openingstijden. 

Zodra jouw onderneming op social media geregistreerd is, kun je dingen gaan ‘delen’ met je klanten. Je kunt hierbij denken aan updates over nieuwe producten in je assortiment, nieuwe gerechten op de kaart, tijdelijke acties, prijsvragen of simpelweg een post om klanten een fijne zomer te wensen. Het belangrijkste om te onthouden, is dat je dingen deelt die jouw klanten interessant vinden, niet dingen die je privé op social media zet (denk erom: alleen grappige hondenfoto's als je daadwerkelijk een hondenkennel runt). 

Je hebt via social media zelfs de optie om voor een klein bedrag jouw bedrijf te promoten. Ben je nieuwsgierig wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Via Facebook kun je een gratis marketingplan aanvragen om meer te leren over betaalde bedrijfspromotie via social media. 

3. Bouw een website

Wil je nog een stap verder gaan? Dan kun je overwegen om een eigen website te bouwen/creëren. Een eigen website maakt je nog sneller vindbaar en geeft je tevens de kans om je merk meer uit te bouwen. Gelukkig hoeft en simpele website geen fortuin te kosten en er zijn zelfs genoeg gratis opties, zoals JouwWeb, Wix en Wordpress

Vergeet niet dat als je een eigen domeinnaam wilt (het deel achter de www.), je deze wel moet registeren/kopen. Je kunt ook kiezen voor een gratis domeinnaam, maar wij raden aan om iets extra te betalen voor een domein dat echt bij je onderneming past. Domeinnamen starten al vanaf €1 per jaar, dus dit hoeft je wederom niet veel te kosten. Er zijn diverse partijen die je helpen met het registeren van een domeinnaam voor je website, waaronder Strato en YourHosting

Wil je een webwinkel starten waar klanten ook direct producten kunnen kopen en afrekenen? Overweeg dan een softwarepakket specifiek voor online winkels. Hiervoor is JouwWeb een goede gratis optie. Wil je het serieuzer aanpakken? Dan biedt het betaalde online kassa-systeem LightSpeed extra functionaliteit voor mkb’ers. Wil je producten internationaal aanbieden? Overweeg dan Shopify als platform voor jouw webshop. 

Qeld kan jouw online zichtbaarheid vergroten!

Wil je profiteren van de toename in online bestedingen? Dan kan een zakelijke lening van Qeld je helpen om direct te investeren in jouw online zichtbaarheid! Het maakt niet uit of je geld nodig hebt voor het bouwen van een website of een extra potje wilt om online te adverteren: wij steunen alle leendoelen! Bij goedkeuring maken wij het geld nog dezelfde dag naar je over.

Het aanvragen van een offerte voor een bedrijfslening via Qeld is gratis en geheel vrijblijvend: je zit nergens aan vast. Wij bieden zakelijke leningen van € 1000 tot € 200.000 voor alle zzp'ers en mkb'ers. Bij Qeld betaal je geen opstartkosten en heb je tevens de kans om de zakelijke lening op ieder moment volledig boetevrij af te lossen.

Flexibel, simpel en eenvoudig: ontdek vandaag hoeveel jij zakelijk kunt lenen en vraag een vrijblijvende offerte aan! 

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl