Welke corona-steunregelingen zijn er dit kwartaal voor ondernemers beschikbaar?

3/2/2022
4
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Heb jij als ondernemer door de coronacrisis en lockdown-maatregelen structureel omzetverlies geleden? Dan kom je momenteel nog steeds in aanmerking voor meerdere subsidieregelingen, want het steunpakket van de overheid biedt ook het eerste kwartaal van 2022 hulp. Welke regelingen zijn dit en hoe maak je er aanspraak op? Qeld zet het voor je op een rij:

Tegemoetkoming Vaste Lasten

Verwacht jij in het eerste kwartaal van 2022 minimaal 30% omzetverlies te hebben? Dan kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)-regeling. De TVL compenseert je voor lasten zoals huur, verzekeringen, pachtkosten, lease-contracten en abonnementen. De exacte startdatum van de aanvraagprocedure voor de TVL Q1 2022 is nog niet bekend, maar dit zal naar verwachting ergens in februari zijn. Bereid je alvast voor en reken uit of jij in aanmerking komt voor extra steun vanuit de overheid! Wil je helemaal op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de TVL? Je kunt je ook inschrijven op een nieuwsbrief van de Rijksoverheid over deze steunregeling. Klik hier voor meer informatie. 

Tip: Momenteel is ook de aanvraagprocedure voor de TVL voor het laatste kwartaal 2021 nog open. Heb jij in de periode september tot december 2022 minimaal 30% omzetverlies gedraaid? Dan kom je in aanmerking voor de vergoeding. Het aanvragen van deze tegemoetkoming voor de periode Q4 2021 kan nog tot 11 februari 2022 via de Rijksoverheid. Meer info vind je hier.

Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

Naast de TVL- is ook de NOW-regeling wederom van kracht in het eerste kwartaal van 2022. De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om ondernemers, die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies, tegemoet te komen in de loonkosten van werknemers met een vast of flexibel contract. Je kunt deze tegemoetkoming aanvragen als je over januari, februari en maart 2022 een gemiddeld omzetverlies van minimaal 20% hebt vergeleken met 2019 (of verwacht te hebben). Uiteraard zijn er nog andere voorwaarden van toepassing, maar minimaal 20% omzetverlies is de belangrijkste noemer. 

De aanvraagperiode voor de NOW Q1 2022 (1 januari 2022 t/m 31 maart 2022) start op 14 februari en loopt tot 13 april 2022. Voor meer informatie, voorwaarden en de aanvraagprocedure verwijzen we je graag door naar het UWV. Klik hier om verder te lezen. 

Sectorspecifieke steunregelingen

Naast de algemene TVL- en NOW-regelingen, zijn er ook sectorspecifieke steunpakketten beschikbaar. Zo kan de culturele en creatieve sector aanspraak maken op de Monumentenlening, de Tijdelijke regeling subsidie evenementen Covid-19 (TRSEC) en de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE). Daarnaast heeft de overheid aangekondigd om de BL-C (extra financiële steun voor land- en tuinbouw gedurende de coronacrisis) te willen verlengen tot en met het tweede kwartaal 2022. ‘Openstelling van de regeling wordt zo snel mogelijk kenbaar gemaakt’, aldus de overheid. Je vindt hier een overzicht van alle beschikbare regelingen en subsidies.

Zakelijke financiering voor overbrugging en groei

Ben jij als ondernemer geraakt door corona, maar kom je niet in aanspraak voor steunregelingen van de overheid - of heb je een aanvullende kredietbehoefte? Een zakelijke lening van Qeld kan je helpen om snel te investeren in de toekomst van jouw bedrijf. Van voorfinanciering van materialen en voorraad tot nieuwe apparatuur of bedrijfswagens: ons zakelijk krediet kan voor alle bedrijfsmiddelen gebruikt worden. Ben jij benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Dien dan vrijblijvend een aanvraag in en ons team komt spoedig bij je terug om de leenmogelijkheden te bespreken.

Voor bestaande Qeld-klanten

Wist je dat je als bestaande klant van Qeld na 3 maandelijkse betalingen op je actieve lening in aanmerking komt voor een leningsverhoging? Door je lening te verhogen, kun je binnen 24 uur een extra uitbetaling op je bankrekening krijgen. Ideaal voor als je op korte termijn wilt investeren of je bedrijf een extra zetje in de rug wilt geven. Nieuwsgierig naar wat de maandelijkse kosten zouden zijn als je gebruikmaakt van de optie je lening te verhogen? Dien vrijblijvend en gratis een aanvraag voor een verhoging in via Mijn Pagina (ons klantenportaal) en we gaan het direct voor je uitrekenen! Kunnen we je extra leenruimte bieden en ga je akkoord met het aanbod? Dan maken we de verhoging nog dezelfde werkdag naar je over. 

Wij staan voor je klaar! 

Heb je vragen over onze zakelijke leningen of kunnen we je nog ergens anders mee helpen? Het Qeld-team staat altijd voor je klaar via telefoonnummer 020 - 808 60 84 of per mail via support@qeld.nl

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl