Wat is een achtergestelde lening?

24/1/2023
4
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

Het runnen van een bedrijf kan heel uitdagend zijn, vooral als het gaat om het vinden van financiering. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, zoals zakelijke leningen, microkrediet, of de iets minder bekende achtergestelde leningen. Maar wat is een achtergestelde lening eigenlijk?

Achtergestelde lening: dit is hoe het werkt

Een achtergestelde lening is een vorm van financiering waarbij een onderneming geld leent van een kredietverstrekker met de afspraak dat bij een eventuele faillissement, deze lening pas na de andere schuldeisers wordt terugbetaald.

Wat kost een achtergestelde lening?

Vanwege het feit dat een kredietverstrekker een groter risico neemt dan bij een normale zakelijke lening, is een achtergestelde lening in veel gevallen stukken duurder.

Voor wie is een achtergestelde lening geschikt?

Voor ondernemers kan een achtergestelde lening een interessante optie lijken als zij geen gebruik willen maken van hun kredietlimiet bij een bank, of als zij hun balans willen versterken zonder dat de bank extra zekerheden vraagt.

Achtergestelde leningen komen vaak voor bij start-ups of kleinere bedrijven die geen toegang hebben tot traditionele financiering, zoals banken. Dit komt omdat deze bedrijven vaak nog niet genoeg vermogen of inkomsten hebben om aan de eisen van banken te voldoen.

Het is belangrijk om te onthouden dat achtergestelde leningen een groter risico voor de kredietverstrekker inhouden, daarom is het vaak moeilijker om deze soort leningen te verkrijgen.

Waarom een achtergestelde lening geen goed idee is

Als zakelijke kredietverstrekker wil Qeld ondernemers altijd adviseren om zorgvuldig te overwegen of een bepaalde financieringsvorm de juiste oplossing biedt voor hun specifieke situatie. 

Hoewel achtergestelde leningen op het eerste gezicht aantrekkelijk kunnen lijken, raden wij deze kredietvorm af vanwege de hoge rente die ermee gepaard komt. Verder biedt dit type lening heel weinig flexibiliteit, omdat je er vaak voor een lange tijd aan vast zit. Dat is waarom een ‘normale’ zakelijke lening beter past bij mkb’ers en zzp’ers. 

Een zakelijke lening is veel makkelijker om te verkrijgen dan een achtergestelde lening, maar dit is niet het enige voordeel!

De voordelen van een zakelijke lening

Veel ondernemers weten dat het erg lastig kan zijn om financiering te krijgen via de traditionele banken. Vaak duurt het lang, wordt er erg veel informatie gevraagd en krijg je uiteindelijk een ‘nee’ te horen. Qeld vind dat dit allemaal veel beter moet kunnen. Dat is waarom wij gemakkelijke, snelle en duidelijke bedrijfsleningen aanbieden.

Bij Qeld kun je jouw aanvraag voor een voordelige bedrijfslening indienen in slechts één minuut. Deze lening is veel flexibeler van een achtergestelde lening, omdat jij jouw Qeld-lening op ieder moment kunt aflossen. Bovendien zijn er geen opstartkosten of verborgen kosten en betalen wij je binnen 24 uur uit. Prettig toch?

Wij bieden een veilige en betrouwbare optie voor financiering. Het team van Qeld staat klaar om je te helpen bij het aanvragen van een lening, en om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor jouw bedrijf.

Aarzel dus niet en vul nu jouw aanvraag in via onze homepagina. Samen vinden we de juiste oplossing voor jouw bedrijf!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl