Voorfinanciering btw: wat is het en wat zijn de voordelen?

29/4/2023
4
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

Als ondernemer heb je vast wel eens gehoord van de term 'voorfinanciering btw'. Maar wat betekent dit eigenlijk? En hoe kan het jouw bedrijf helpen? In dit artikel leggen we uit wat voorfinanciering btw inhoudt en bespreken we de voordelen voor ondernemers.

Wat is voorfinanciering btw?

Voorfinanciering btw betekent dat je als ondernemer de btw die je betaalt bij de inkoop van goederen en diensten vooruit moet betalen aan de Belastingdienst. Later, bij de btw-aangifte, kun je deze btw terugvorderen. Dit kan leiden tot een tijdelijk tekort aan liquide middelen voor je bedrijf.

Voor ondernemers die regelmatig goederen en diensten inkopen kan dit zorgen voor een aanzienlijke financiële last. Gelukkig biedt voorfinanciering een oplossing om deze last te verminderen. Om toe te lichten hoe btw-voorfinanciering in zijn werk gaat, nemen we het voorfinancieren van een Financial Lease als voorbeeld.

Voorfinanciering btw voor Financial Lease

Een Financial Lease is een populaire manier voor ondernemers om een bedrijfswagen te financieren. Bij zakelijk leasen wordt de btw vooraf gefactureerd en moet je deze dus vooruit betalen aan de leasemaatschappij. Dit kan leiden tot een flinke financiële last voor je bedrijf.

Gelukkig kun je deze last verminderen door gebruik te maken van voorfinanciering van btw. Dit houdt in dat een kredietverstrekker zoals Qeld de btw voor je voorschiet, waardoor je deze niet zelf hoeft voor te financieren. Dit kan zorgen voor meer financiële ruimte en minder druk op je cashflow. Aan het eind van het kwartaal krijg je het bedrag weer terug van de Belastingdienst en kun jij de voorfinanciering volledig aflossen zonder extra kosten.

Het aanvragen van een voorfinanciering bij Qeld is snel, gratis en geheel vrijblijvend. Natuurlijk kun je voorfinanciering ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals het aanschaffen van materiaal, voorraad of cashflow. 

Voordelen voorfinanciering btw

Het voorfinancieren van btw heeft verschillende voordelen voor ondernemers. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  1. Meer financiële ruimte: Door het voorschieten van de btw heb je meer financiële ruimte om te investeren in je bedrijf.
  2. Verbeterde cashflow: Doordat je niet zelf de btw hoeft voor te financieren, komt er minder druk op je cashflow te staan.
  3. Snellere afhandeling: Doordat de kredietverstrekker de btw voor je voorschiet, verloopt de afhandeling van je Financial Lease aanvraag sneller en makkelijker.

Conclusie

Voorfinanciering van btw kan een goede oplossing zijn voor ondernemers die regelmatig goederen en diensten inkopen, of een Financial Lease willen regelen. Het kan zorgen voor meer financiële ruimte, een verbeterde cashflow en een snellere afhandeling van een lease aanvraag.

Voorfinanciering aanvragen

Wil jij een voorfinanciering regelen? Bij Qeld kun je een gratis en geheel vrijblijvende offerte aanvragen in slechts 1 minuut. Jouw voorfinanciering heeft geen bindende looptijd, je kunt dus aflossen wanneer je wilt. Bovendien zijn er duidelijke kosten voor jouw voorfinanciering: je betaalt iedere maand een vast bedrag, zonder opstartkosten of verborgen kosten. Ontdek nu jouw mogelijkheden via deze pagina!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl