Vijf punten waar ondernemers vaak niet aan denken…

29/5/2020
5
minuten

Team Qeld

Wij staan altijd voor je klaar!
Qeld

Veel bedrijven gaan door moeilijke en onzekere tijden. Het coronavirus heeft de hele wereld platgelegd en eigenaren van kleine bedrijven mogen een groot deel van deze klap opvangen.

Uit statistieken van april 2020 blijkt dat de faillissementen dit jaar met 30% zijn gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. En dagelijks gaan er nog meer bedrijven failliet. Het zijn verontrustende cijfers, vooral voor de restaurant- en hotelbranche die enorme verliezen lijden als gevolg van het dalende bezoekersaantal. 

De eerste drie jaar zijn cruciaal

Wanneer men over relaties praat, wordt er vaak gezegd dat het zevende jaar het moeilijkst is. Als je samen het zevende jaar hebt overleefd, dan heb je de zwaarste tijden gehad. Wanneer men over kleine bedrijven praat, dan praat men over het derde jaar. Het derde jaar is namelijk wanneer bedrijven het moeilijk krijgen en de meerderheid van startups failliet gaan of worden gesloten. Drie van de grootste uitdagingen voor (beginnende) ondernemers zijn:

  • Wet- en regelgeving
  • Gebrek aan arbeid
  • De juiste financiering

Tips om succesvol te ondernemen

Bij Qeld Bedrijfsleningen kunnen we helaas niet helpen met een gebrek aan mankracht of wet- en regelgeving, maar wel met de juiste financiering. Echter zijn er naast de drie bovengenoemde punten nog een aantal punten  waar ondernemers vaak niet aan denken, maar wel van groot belang zijn om een bedrijf te laten overleven.

1. Belang van een businessplan (ondernemingsplan)  

Eigenaren van kleine bedrijven denken vaak dat een ondernemingsplan niet nodig is voor een klein bedrijf, maar niets is minder waar. Zitten en opschrijven wat voor (toekomst)plannen u voor het bedrijf heeft, kan om verschillende redenen nuttig zijn. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat u zo ideeën krijgt over hoe u het bedrijf verder kunt ontwikkelen. Een andere reden is dat het handig is bij het aanvragen van zakelijke leningen of als u bij een investeerder wilt gaan pitchen. Dus neem de tijd om een goed ondernemingsplan te schrijven. Een ondernemingsplan beschrijft het verleden, heden en toekomst. Vergeet ook niet om duidelijk de tussentijdse en einddoelen te beschrijven in uw plan. 

2. Het scheiden van financiën

Eigenaren van kleine bedrijven gebruiken vaak nog een privérekening voor het bedrijf, maar dit maakt het vaak lastiger om transacties, inkomsten, uitgaven, en andere cijfers bij te houden. Het is handig om uw financiën te scheiden en een zakelijke rekening te openen zodat u een beter financieel overzicht krijgt en behoudt van uw bedrijf (en zo uw bedrijf een betere kans geeft om te overleven). 

3. Het plannen van belastingen en aangifte 

De blauwe envelop. We herkennen hem allemaal. De belastingdienst. Als kredietverstrekker merken we vaak dat de kleine ondernemer vaak niet genoeg voorbereid is op de belastingaangifte. Te laat geweest met het betalen van belastingen? Laat dan uw goede wil zien en neem contact op met de belastingdienst om een betaalplan op te stellen. Als u een schuld heeft bij de belastingdienst is dit vaak een "no go" voor banken en kredietverstrekkers. 

4. Onverwachte verrassingen 

We begrijpen dat het lastig kan zijn, vooral in deze uitdagende tijden, maar zet een deel van uw inkomsten opzij. Dan bouwt u langzaamaan een mooie buffer op die u kunt gebruiken voor wanneer uw bedrijf in moeilijke tijden verkeert. 

5. Kredietwaardigheid

Het is tijd om terug te keren naar nummer drie van de lijst. Als ondernemer is het heel normaal om schulden te hebben. Er zijn verschillende soorten schulden zoals crediteuren, belastingverplichtingen, huur, etc. maar laat de schuld niet te ver gaan en leiden tot een incassobureau of negatieve BKR registraties. Het kan u vele jaren vervolgen als u een factuur of iets dergelijks negeert. Dit heeft invloed op uw kredietwaardigheid bij kredietverstrekkers. Neem daarom altijd contact op met het bedrijf als het niet lukt om de factuur op tijd te voldoen! 

Verantwoord lenen met Qeld Bedrijfsleningen 

Een lening nemen kan een eerste redmiddel zijn, maar ook een laatste redmiddel. Bij Qeld Bedrijfsleningen hebben we een beleid dat “verantwoord lenen” heet en gebaseerd is op “leen niet meer dan u nodig heeft of kunt terugbetalen”. Wilt u weten wat uw leenruimte is? Vraag dan gratis en vrijblijvend een zakelijke lening aan via Qeld en we nemen spoedig contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl