Teruggave Belastingdienst voor aangifte 2021 kan nog maandenlang duren...

20/7/2022
4
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Wacht jij nog op bericht en/of geld terug van de Belastingdienst voor jouw definitieve belastingaanslag 2021? Dan kan het, volgens sommige ingewijden, nog maandenlang duren voor je duidelijkheid ontvangt over jouw teruggave. 

Vertraging door aanpassing van systemen

Begin juli 2022 maakte de Belastingdienst bekend dat er vertraging is met het verwerken van de belastingaanslagen 2021. De reden is dat de Belastingdienst intern zijn systemen heeft aangepast, waardoor een deel van de ontvangen aanslagen niet tijdig zijn verwerkt. 

‘We streven er naar om alle mensen die vóór 1 april aangifte hebben gedaan, vóór 1 juli een bericht te sturen over de afhandeling van hun aangifte. Helaas is dat proces vertraagd’, schrijft de Belastingdienst in een statement op de website. Wat te doen als je nog geen bericht hebt gehad? ‘Geduld hebben’, aldus de Belastingdienst. ‘Iedereen die tussen 1 april en 1 mei aangifte deden en normaliter binnen 3 maanden bericht ontvangen over hun aangifte, vragen we nog even geduld te hebben.’ 

Heb jij een brief met het kenmerk CAP/UFC/22/391 ontvangen?

Ruim 36.000 mensen, die vóór 1 april 2022 aangifte hebben gedaan, ontvingen al een brief over de vertraging van hun aangifte. Deze brief met kenmerk  CAP/UFC/22/391 is een kennisgeving dat de Belastingdienst meer tijd nodig heeft ‘voor het opleggen van hun voorlopige en/of definitieve aanslag’. Maar wees gerust: volgens de Belastingdienst heeft de vertraging 'inhoudelijk niets met de belastingaangifte te maken.’ 

Geduld hebben is helaas jouw enige optie

Wil jij meer duidelijkheid over de status van je aanslag 2021? Jammer, dan heb je volgens de Belastingdienst pech. Oké, het wordt misschien niet zo direct verwoord, maar op de website van de instantie staat de volgende boodschap: 

‘We begrijpen dat u wilt weten waar u aan toe bent als u geld terug verwacht. Wij verwerken de ontvangen aangiften zo snel mogelijk en vragen u te wachten op het bericht van de Belastingdienst. Onze collega’s van de BelastingTelefoon en webcare kunnen helaas niet nagaan wanneer u de aanslag ontvangt.’ Volgens ingewijden kan het, mede door reeds bestaande vertraging en een persoonstekort, nog maandenlang duren voor de achterstand is ingehaald.

De Belastingdienst raadt tevens aan om de website in de gaten te houden voor meer (toekomstige) informatie.

Een zakelijke lening als oplossing voor jouw kredietbehoefte

Ben jij gedupeerd door de vertraging van de belastingaanslag 2021? Dan kan Qeld je mogelijk helpen om een gat in jouw begroting op te vullen. Als je gerekend had op een teruggave en nu vertraging hebt, kan een zakelijke lening van Qeld de oplossing zijn voor je financieringsbehoefte. Wij betalen onze zakelijke lening nog dezelfde werkdag uit: snel en simpel, zonder gedoe. Onze kortlopende zakelijke leningen hebben tevens geen bindende looptijd. Dit betekent dat je deze volledig kunt aflossen wanneer je wilt, zonder boete. Ontvang jij over een aantal maanden wel geld terug van de belasting? Dan kun je dit direct gebruiken om je bedrijfskrediet bij Qeld af te lossen - slim. 

Wacht niet met investeren in jouw toekomst tot de Belastingdienst eindelijk zijn zaken op orde heeft en maak binnen 24 uur stappen met hulp van Qeld. Nieuwsgierig naar wat jij kunt lenen? Ons team rekent het graag vrijblijvend voor je uit, dus dien vandaag jouw vrijblijvende aanvraag in. 

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl