Vergoeding Energiekosten aanvragen met TEK-regeling

7/4/2023
5
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

De regering komt energie-intensieve bedrijven tegemoet door energiekosten te vergoeden. Door de energiecrisis zijn veel ondernemers tegen enorm hoge kosten aangelopen. Gelukkig is er nu staatssteun die energie-intensieve mkb-ondernemingen kan helpen via de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) vergoeding. Wat deze vergoeding inhoudt, of jij in aanmerking komt en hoe je de vergoeding aanvraagt, leggen we je hier uit!

TEK-vergoeding  voor het mkb

De TEK-regeling is een tijdelijke tegemoetkoming vanuit de overheid om energie-intensieve ondernemingen wat ademruimte te bieden en om hun bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden. Bedrijven moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om voor de regeling in aanmerking te komen:

De regeling geldt voor bedrijven die minimaal 7% van hun omzet aan gas- en elektriciteitskosten hebben uitgegeven en vergoedt tot maximaal €160.000. Een bedrijf mag maximaal 249 medewerkers hebben en maximaal €50 miljoen omzet.

De tegemoetkoming kan van 21 maart tot en met 2 oktober 2023 worden aangevraagd. De aanvraag werkt met terugwerkende kracht op de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Snelle aanvraag

Je kunt een relatief snelle reactie op je aanvraag verwachten. De subsidie wordt namelijk vastgesteld aan gemodelleerde prijs- en verbruiksgegevens die worden opgemaakt aan de hand van gegevens van de netbeheerders. Er wordt dus niet gekeken naar jouw daadwerkelijke gebruik of de actuele energieprijzen. Wanneer er besloten wordt dat je in aanmerking komt, kun je het voorschot binnen een week verwachten.

Berekening voorschot

De overheid werkt met een drempelprijs en een maximale prijs om de TEK-vergoeding te berekenen. Bedrijven moeten zelf een drempelprijs betalen van €1,19 per m³ voor gas en €0,35 per kWh voor elektriciteit. De maximale prijs is vastgesteld op €3,19 per m³ voor gas en €0,95 per kWh voor elektriciteit. Ondernemers krijgen maximaal 50% van het verschil tussen deze prijzen vergoed.

Hoe vraag je de vergoeding aan?

Door naar de website van De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te gaan via deze link, kun je jouw aanvraag indienen. Op deze website kun je ook meer informatie vinden over overige subsidies en regelingen waar jij als ondernemer in aanmerking voor kunt komen.

Qeld kan jou helpen om jouw energierekening te dekken

Kom jij niet in aanmerking voor de TEK-regeling of wil je jouw hoge energiekosten eerder overbruggen? Dan kun je altijd bij Qeld terecht. Onze zakelijke leningen zijn perfect voor een korte (of lange) overbruggingsperiode. Een aanvraag indienen is gratis en geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Een bedrijfslening van Qeld heeft geen bindende looptijd, verborgen kosten of opstartkosten. Bovendien betalen wij jouw lening binnen 24 uur uit! Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier om een gratis offerte te ontvangen.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl