Qeld's ondernemersportret: Connected Logistics

8/2/2023
5
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

Ondernemen is het nemen van sprongen in het onbekende, vol moed en vastberadenheid. De klanten van Qeld laten keer op keer zien hoe ondernemen écht moet - en daar zijn we trots op! Daarom delen we vandaag het ondernemersverhaal van de oprichters van Connected Logistics B.V., die door hard werk en slimme beslissingen hun bedrijf hebben uitgebouwd tot wat het vandaag is. Laat dit verhaal je inspireren en geef nooit op in je ondernemersdroom!

Connected Logistics: van tegenslag tot hoogtepunt 

Het in Weesp gevestigde bedrijf Connected Logistics B.V. is expert in de distributie van grote pakketten in Nederland en België, voornamelijk voor winkels en webshops. Dit jonge en snelgroeiende bedrijf werd opgericht in 2020 door broers Talish en Tabish Qureshi, die het succesvol runnen.

De ondernemende broers startten oorspronkelijk in de evenementenverhuur, maar de coronacrisis maakte dit steeds lastiger. Ondanks deze pech en tegenslag gaven ze de moed niet op! Gezien ze al transportmiddelen in hun bezit hadden vanuit hun eerdere ondernemingsactiviteiten, besloten ze te investeren in transport en logistiek. Na grondig onderzoek werden ze aanvankelijk ingehuurd door bedrijven als PostNL en Dynalogic, maar uiteindelijk besloten ze dat ze meer waarde hechtten aan zelfstandigheid.

Met Connected Logistics startten Talish en Tabish een bedrijf dat diverse diensten aanbiedt met de nadruk op het vervoeren van kwetsbare, waardevolle producten zoals consumentenelektronica, kunstwerken en meubels. Het belangrijkste voor hen is de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun service, waarbij groei belangrijk is, maar tevreden klanten nog belangrijker.

Een bedrijfslening als duwtje in de rug

Connected Logistics is sinds de oprichting snel gegroeid, onder andere dankzij de bedrijfslening die zij hebben ontvangen van Qeld. Door deze financiering konden ze uitbreiden en grotere opdrachten aannemen. Dit was in het begin veel lastiger, omdat zij toen alleen beschikten over beperkte middelen. Over de loop van tijd zijn de financieringsbehoeften van het bedrijf gegroeid en is de zakelijke lening daarop aangepast. Door de mogelijkheid tot herhaalde verhoging van de lening kon het bedrijf blijven investeren en groeien. In tegenstelling tot traditionele banken, die weinig ondersteuning boden, vonden de broers Qeld snel en transparant. "Het is erger om onzekerheid te hebben dan een nee te horen", aldus Tabish. "Maar gelukkig heeft Qeld ons geholpen klanten aan te trekken en te groeien!”.

Connected Logistics B.V. heeft duidelijke ambities: nog meer zelfstandigheid en nog meer klanten helpen. Hierbij blijft de focus op kwaliteit en de kracht van de service, zonder veel veranderingen. "Het gaat niet om het grootste bedrijf te zijn, maar om de beste service aan onze klanten te bieden," aldus de oprichters.

Twee keer nadenken, één keer doen

Natuurlijk zijn er ook veel uitdagingen voor het bedrijf, zoals het vinden van de juiste klanten en groei in een nieuwe markt. Maar deze uitdagingen bieden ook kansen voor verdere groei en versterkt ondernemerschap. Daarom biedt het bedrijf startende ondernemers het volgende advies: "Twee keer nadenken, één keer doen. Als ondernemer, vooral wanneer er veel op je afkomt, doe je soms dingen te snel en bekijk je niet alle mogelijkheden. Door langer bij de zaken stil te staan, kom je vaak met betere ideeën uit. Laat je dus niet gek maken door tijdsdruk of gelddruk”.

Meer informatie over Connected Logistics is beschikbaar op hun website www.connected-logistics.nl. Het bedrijf raadt ondernemers ook aan om een gratis offerte aan te vragen voor een zakelijke lening bij Qeld via www.qeld.com/. Je kunt binnen een minuut een aanvraag indienen en als de lening is goedgekeurd, wordt het binnen 24 uur uitbetaald.

Met dank aan Tabish voor het leuke interview.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl