Nederlandse economie weer op, of boven, het niveau van pre-coronacrisis

30/8/2021
4
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld


Bemoedigend nieuws vanuit het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS): de Nederlandse economie is in driekwart regio's weer op, of boven, het niveau van vóór de coronacrisis. Het CBS meldt dat in het tweede kwartaal van 2021 een gemiddelde economisch groei van ongeveer 8 tot 10 procent te zien was, ten opzichte van een jaar eerder. 

Groei door toename vliegverkeer en verhoging in productie

De hoogste groeipercentages in het tweede kwartaal 2021 zijn genoteerd voor de regio’s Haarlemmermeer, IJmond en Zuidoost-Noord-Brabant, met een stijging van respectievelijk ongeveer 17, 15 en 13 procent. Het CBS draagt als redenen aan dat het vliegverkeer naar Schiphol (Haarlemmermeer) is toegenomen en dat er ook een verhoging in productie van de industrie te zien was op regionaal niveau (IJmond en Zuidoost-Noord-Brabant). 

Amsterdam blijft achter in groei

De gevolgen van de coronacrisis zijn daarentegen nog duidelijk voelbaar in Amsterdam, waar de huidige economie nog 8 procent kleiner dan in het tweede kwartaal van 2019 (pre-corona). De Amsterdamse economie bestaat voor een groot deel uit horeca, toerisme, de cultuursector en retail: segmenten van de markt extra zwaar getroffen zijn door de gedwongen sluitingen en beperkingen in de coronacrisis. 

Ondernemersvertrouwen neemt toe

Aanvullend bevestigde het CBS dat het ondernemersvertrouwen aan het begin van het derde kwartaal 2021 sterk is toegenomen (bron: Conjunctuurenquête Nederland). Het ondernemersvertrouwen bereikte daarmee het hoogste niveau sinds het begin van de meting (2008). Het CBS noteerde de grootste toename in ondernemersvertrouwen in de horecasector, maar spotte ook meer optimisme in alle andere bedrijfstakken, uitgezonderd bouwnijverheid. 

Investeren in groei

Wil jij, na een periode van overbrugging, weer investeren in groei? Qeld biedt bedrijfsleningen van € 1000 tot € e00.000, geschikt voor alle leendoelen. Van nieuwe apparatuur en machines tot voorraad en werkkapitaal: wij steunen alle ondernemers. Het aanvragen van een offerte voor een zakelijke lening bij Qeld is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Daarnaast hebben onze zakelijke leningen geen opstartkosten, verborgen kosten of bindende looptijd. Zakelijk lenen zonder gedoe: dat is Qeld!

Ontdek vrijblijvend wat jij kunt lenen en investeer direct in jouw toekomst met Qeld!🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl