Kan ik een lening krijgen met een negatieve BKR registratie?

24/6/2020
3
minuten

Team Qeld

Wij staan altijd voor je klaar!
Qeld

Heb jij een negatieve BKR-registratie? Of wil je een zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers aanvragen? Het kan bij Qeld. Bij Qeld Bedrijfsleningen werken we samen met Bureau Krediet Registratie, beter bekend onder de afkorting BKR. Wat houdt dit precies in? 

Wanneer je bij ons een aanvraag doet, controleren wij het register van BKR. Dit wordt gedaan om de kredietwaardigheid van jou en jouw bedrijf te bepalen. Ziet je BKR er goed uit? Oftewel, heb je geen negatieve BKR-registratie(s)? Dan heeft dit een positieve invloed op de kredietwaardigheid van je onderneming.

Zakelijke lening met negatieve bkr registratie

Maar wat als je negatieve BKR-registraties heeft? Dan gaat de kredietwaardigheid van het bedrijf omlaag en is het vaak lastiger om een lening te krijgen. Een negatieve BKR-registratie betekent dat je bij de bank of een andere kredietverstrekker een betalingsachterstand opgelopen. Dit maakt het risico voor ons om je een lening aan te bieden hoger. We weten namelijk niet of je bij ons wel aan je betaalplicht kunt voldoen. Gelukkig betekent een negatieve registratie niet automatisch een afwijzing, want ook een zakelijke lening zonder BKR of een zakelijke lening zonder jaarcijfers zijn mogelijk bij Qeld.

Wij snappen dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom je een negatieve BKR registratie hebt ontvangen. We horen daarom graag van je het verhaal achter de negatieve BKR registratie: hoe eerlijker je bent, hoe kredietwaardiger je wordt - zelfs als je in het verleden schulden hebt gehad. Uiteindelijk besluit ons team kredietbeoordeling of jouw aanvraag voor een zakelijke lening afgewezen of goedgekeurd wordt. 

Zo werkt een bkr registratie voor een zakelijke lening

Wanneer jouw aanvraag voor een zakelijke lening wordt goedgekeurd, dan zijn we verplicht om het krediet bij BKR te registreren (we vermelden bij BKR dat je een bedrijfslening via Qeld heeft lopen). Wanneer je de bedrijfslening bij ons hebt afgelost, dan registreren we bij BKR dat je de lening volledig hebt terugbetaald. Mocht je in de toekomst bij een kredietverstrekker een nieuwe leningaanvraag doen, dan zien zij dat u eerder een bedrijfslening heeft gehad waarbij u netjes aan uw betaalplicht heeft voldaan. Met andere woorden: het zal jouw kredietwaardigheid bij ons en andere bedrijven ten goede kunnen komen als je op tijd aan je betalingen voldoet! 

Betalingsachterstand? Voorkom een negatieve bkr registratie!

Ben je al klant bij Qeld Bedrijfsleningen en heb je een betaalachterstand opgelopen? Bel ons dan gerust op om een betaalafspraak en/of betaalplan te maken. We denken dan graag met u mee over een oplossing. Als je niet aan je betaalplicht voldoet, dan zijn we bij Qeld wettelijk verplicht om je negatief te registreren bij BKR.

Uiteraard willen we bij Qeld  voorkomen dat je negatief geregistreerd wordt bij BKR. Negatieve BKR registraties kunnen namelijk gevolgen hebben voor toekomstige leningaanvragen bij kredietverstrekkers. Bel ons  op 020-808 60 84 of mail naar support@qeld.nl om jouw persoonlijke situatie te bespreken en te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Heb je meer vragen over een zakelijke lening met negatieve bkr of een zakelijke lening zonder jaarcijfers? Je kunt meer informatie vinden via onze support-pagina met veelgestelde vragen. Klik hier om deze in een nieuw tabblad te openen.

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl