Hoe regel je extra financiering tijdens Covid-19?

18/1/2021
6
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Op zoek naar extra financiering in tijden van Covid-19? Wij zetten 3 slimme oplossingen op een rij gezet. Wist je dat er in 2021 opnieuw kansen zijn op financiële steun voor mkb'ers?

Ontdek Qeld's 3 tips voor extra financiering hier:                  

Tip: Kom je niet in aanmerking voor een steunregeling? Dan is er altijd de optie om een flexibele zakelijke lening af te sluiten om de corona-tijd te overbruggen. Een bedrijfslening van Qeld biedt tevens ruimte voor nieuwe investeringen en innovatie, ideaal voor ondernemers die vooruitkijken naar de (corona-vrije) toekomst.

1) De TVL-regeling (tegemoetkoming vaste lasten)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL-regeling) is financiële steun van de overheid, specifiek bedoeld om mkb te helpen met vaste lasten. Onder de noemer ‘vaste lasten’ vallen o.a. de huur van een bedrijfspand, zakelijke abonnementen, verzekeringen en meer. De huidige TVL-regeling loopt tot eind juni 2021 en is opgedeeld in blokken van 3 maanden. De minimum tegemoetkoming is 750 euro en deze kan oplopen tot 90.000 euro (belastingvrij) over 3 maanden. Na iedere periode moet er opnieuw een aanvraag gedaan worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wie komt er in aanmerkingen voor een Tegemoetkoming Vaste Lasten? Momenteel kunnen mkb-ondernemers met een omzetverlies van 30% of meer aanspraak maken op TVL.

Let op: aanvragen van TVL Q4 2020 kan tot en met 29 januari 2021 (17.00 uur) via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Na deze datum wordt de TVL-regeling beperkt tot selecte SBI-codes, dus dit kan betekenen dat jouw bedrijf geen recht meer heeft op deze steunregeling/vergoeding. 

2) De NOW-regeling (tegemoetkoming loonkosten)

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is financiële overheidssteun om personeel te blijven doorbetalen bij structureel omzetverlies. De oorspronkelijke NOW-regeling van begin 2020 is verlengd in 2021 onder de naam NOW 3. De doelstelling: werkgelegenheid in Nederland behouden.

De steunregeling is momenteel, met terugwerkende kracht vanaf 16 november 2020, aan te vragen via het UWV en loopt tot eind juni 2021 (in blokken van 3 maanden). 

Let op: sommige voorwaarden van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) zijn aangescherpt! Dit betekent dat als je recht had op de oorspronkelijke NOW-regeling, dit niet garandeert dat je ook voor de NOW 3 in aanmerking komt. Tevens is de vergoeding van de loonsom verminderd (momenteel 70%) en zal deze in april 2021 nog verder dalen naar 60%.

3) Een flexibele bedrijfslening zonder opstartkosten

Een alternatief op overheidssteun is het afsluiten van een flexibele bedrijfslening, zoals een lening van Qeld. Het aanvragen van overheidssteun kan een lang en ingewikkeld traject zijn. Qeld is daarom een praktisch alternatief als je op korte termijn krediet nodig hebt. Het aanvragen van een zakelijke lening via Qeld duurt slechts één minuut en de lening kan binnen 24 uur op je rekening staan: simpel en snel. 

Onze flexibele financiering voor mkb biedt jouw bedrijf de kans te groeien, investeren of het hoofd boven water te houden: zonder verborgen kosten.

Wie kan een Qeld bedrijfslening aanvragen?

Wie komt voor een Qeld bedrijfslening in aanmerking? Qeld is er voor iedere ondernemer, ongeacht de branche of bedrijfsvorm. Bouwvakkers, zelfstandige zorgverleners, timmermannen, boeren, bezorgers, horeca en retail: Qeld helpt heel het mkb in Nederland met snelle, betrouwbare en eenvoudige financieringsopties. Wij bieden bedrijfskrediet van € 1000 tot € 200.000 - met uitbetaling op dezelfde werkdag.

Hoe vraag ik een Qeld bedrijfslening aan?

Klik op de 'Nu Aanvragen' knop rechtsonder deze pagina of navigeer naar de homepage. Kies vervolgens gewenste leenbedrag en de looptijd en dien een aanvraag in. Ons team belt je binnen een uur terug om de opties te bespreken (tijdens kantooruren).

Aanvragen is geheel vrijblijvend en onze leningen hebben geen opstartkosten. Je kunt tevens op ieder moment de lening volledig aflossen, zonder boetes of extra kosten. Juist daarom geven slimme ondernemers de voorkeur aan flexibele financiering via Qeld in tijden van Covid-19!

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl