Hoe jij als horeca-ondernemer geld vindt voor een snelle herstart
.jpeg)

Horeca-ondernemers opgelet: heb jij direct krediet nodig om te kunnen investeren nu de terrassen weer open mogen, bijvoorbeeld in extra terrasruimte, voorraad of personeel? Dan is dit de manier waarop je snel financiering kunt regelen!
Met de heropening van de terrassen op 28 april komt, na een ongekende omzetdaling van 34% in 2020, de eerste kans op herstel voor de horeca in Nederland. Echter, waar vind je als horeca-ondernemer een extra geldpotje om te investeren in de benodigde nieuwe voorraad, personeel en/of terrasuitbreiding? Qeld zoekt het uit!
Zijn er geen steunregelingen voor de horeca?
Extra krediet voor horeca, zijn daar geen steunregelingen voor? Ja, maar deze zijn erg beperkt. Ondanks dat het huidige steun- en herstelpakket hulp biedt waar strikt noodzakelijk, zoals tegemoetkoming in vaste lasten, is de kans op extra financiering via de TVL- of NOW-regelingen voor terrasuitbreiding klein. Met de afbouw van huidige corona-steunregelingen en de verscherping van bijbehorende selectiecriteria, wordt het erg lastig voor horeca-ondernemers om extra geld te vinden voor nieuwe investeringen.
Is een banklening geen alternatief voor financiering?
Helaas is zakelijke lening via de bank voor veel ondernemers ook geen alternatief. Nederlandse banken houden niet van risico en onzekerheid: twee factoren die de onlosmakelijk met de coronacrisis verbonden zijn. Daarnaast hanteren banken sinds de financiële crisis van 2008 een strengere risicobeoordeling. Is jouw omzet te onzeker of te drastisch gedaald? Dan is de kans klein dat de bank met je in gesprek wil gaan. Gelukkig is er voor de horeca een alternatief: niet-bancaire financiering.
Niet-bancaire financiering geeft horeca een eerlijke kans
Niet-bancaire financiering is een vorm van geldverstrekking die niet door banken wordt verleend, zoals crowdfunding, Fintech bedrijfsleningen en mkb-beurzen. Niet-bancaire partijen hebben een flexibeler beleid betreft risicobeoordeling en bedrijfsomzet, waardoor horeca in crisistijd alsnog een eerlijke kans krijgt op herstel.
Qeld zag de afgelopen 13 maanden een duidelijke afname in het aantal leningaanvragen vanuit horeca om te investeren of groeien. Logisch, want in crisistijd veranderde het leendoel van investeren naar overbruggen. Gelukkig konden veel bedrijven voor overbruggingskrediet terecht bij de overheid en steunregelingen zoals de TVL en NOW. Dat gezegd hebbende, met de aangekondigde versoepelingen zal een steunregeling zoals de TVL niet meer toereikend zijn…
De crisis overwinnen versus overbruggen
Juist nu de horeca weer open mag, is snelle financiering voor nieuwe investeringen zoals voorraad, personeel en uitbreiding van terrassen nodig om herstel mogelijk te maken. Onze financierings-experts raden daarom alle horeca-ondernemers aan om zich goed te laten informeren over de diverse non-bancaire financieringsopties, zoals bedrijfsleningen, mkb-fondsen en crowdfunding, gezien deze het verschil kunnen maken tussen enkel de crisis overbruggen of daadwerkelijk de crisis overwinnen, wanneer we de 28ste het terras weer op mogen...
Een zakelijke lening voor horeca via Qeld
Ben jij horeca-ondernemer die op zoek is naar flexibele financiering om opnieuw te investeren in jouw onderneming? Dan kun je geheel vrijblijvend een quote voor een bedrijfslening, van € 1000 tot € 200.000, aanvragen via Qeld. Ons team neemt je aanvraag voor een zakelijke lening direct in behandeling en neemt binnen enkele uren contact op om de mogelijkheden te bespreken. Keuren we je aanvraag goed en ga je akkoord met onze offerte? Dan maken we het geld dezelfde werkdag over.
Het aanvragen van een offerte voor zakelijke lening via Qeld is gratis en niet-bindend, je zit dus nergens aan vast. Ontdek hoeveel jij kunt lenen en dien vrijblijvend een aanvraag in via de knop ‘Nu aanvragen’ op deze blog of via onze homepagina.