Hoe gaat een bedrijfsfinanciering in zijn werk?


Als mkb'er kan het soms een uitdaging zijn om voldoende financiële middelen te hebben om je bedrijf draaiende te houden en te laten groeien. Een bedrijfsfinanciering kan daarbij een uitkomst bieden. Maar hoe gaat zo'n financiering eigenlijk in z'n werk? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over bedrijfsfinancieringen en geven we je tips om jouw bedrijf te laten groeien.
Wat is een bedrijfsfinanciering?
Een bedrijfsfinanciering, ook wel een zakelijke financiering genoemd, is kort gezegd een manier om geld te lenen voor je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om nieuwe machines aan te schaffen, extra personeel aan te nemen of om een grotere voorraad in te kopen. Een bedrijfsfinanciering kan op verschillende manieren tot stand komen. Zo kun je bijvoorbeeld aankloppen bij een traditionele bank, maar ook bij non-bancaire financiers zoals Qeld.
Het voordeel van een bedrijfsfinanciering is dat je op deze manier snel over extra geld kunt beschikken om je bedrijfsplannen te realiseren. Bovendien kun je zelf bepalen hoe je het geld besteedt. Je hebt dus meer vrijheid en flexibiliteit dan bijvoorbeeld bij een subsidie, waarbij vaak bepaalde voorwaarden gelden.
Hoe financier je een eigen bedrijf?
Maar hoe gaat zo'n bedrijfsfinanciering nu in z'n werk en hoe kun jij er één regelen voor jouw bedrijf? Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat een financieringsaanvraag vaak uit verschillende stappen bestaat. We zullen ze hieronder stap voor stap toelichten.
Stap 1: Bepalen hoeveel zakelijke financiering je wilt ontvangen
Wellicht vraag jij je af: “hoeveel financiering kan ik krijgen zakelijk?”. Om daar achter te komen, is het als eerste belangrijk om te bepalen hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een investeringsplan te maken waarin je alle kosten op een rijtje zet. Houd hierbij ook rekening met onverwachte kosten of tegenvallers. Zorg dat je jouw wensen duidelijk uitlegt aan de kredietverstrekker, zodat zij jou kunnen vertellen hoeveel financiering jij kunt ontvangen.
Stap 2: Een kredietverstrekker kiezen
Als je weet hoeveel geld je nodig hebt, kun je op zoek gaan naar een kredietverstrekker die matcht bij jouw wensen. Denk hierbij aan het gewenste leenbedrag, de looptijd en de rente. Steeds meer ondernemers kiezen voor non-bancaire kredietverstrekkers in plaats van de traditionele banken. Dit komt voornamelijk doordat deze financierders veel snellere, makkelijkere en flexibelere zakelijke financieringen aanbieden dan de banken.
Omdat kredietverstrekkers kijken naar de kredietwaardigheid van jouw bedrijf, is het goed om op de hoogte te zijn van de financiële gezondheid van je eigen onderneming. Een simpele maatstaf hiervoor is jouw solvabiliteit. Wil je meer weten over wat solvabiliteit is en hoe je het berekent? Hier lees je meer!
Stap 3: Bedrijfsfinanciering aanvragen
Weet jij hoeveel financiering je wilt ontvangen, waar je het voor wilt gebruiken en welke kredietverstrekker bij je past? Dan is het tijd om een aanvraag in te dienen. Let op: sommige kredietverstrekkers vragen om aanvullende informatie, zoals jaarcijfers, aangifte inkomstenbelasting of een bedrijfsplan. Ook wil je niet direct vastzitten aan jouw aanvraag en wil je geen onverwachte kosten ontvangen.
Bij Qeld is het indienen van een aanvraag gratis en geheel vrijblijvend. Omdat wij niet van onverwachte verrassingen houden, zijn er geen verborgen kosten, opstartkosten of bindende looptijd. Je kunt dus aflossen wanneer je maar wilt! Bovendien duurt een aanvraag indienen slechts 1 minuut en maken we de bedrijfsfinanciering binnen 24 uur naar je over! Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Klik dan hier!
Waar kun je een zakelijke financiering voor gebruiken?
Zakelijke financieringen kun je voor alle zakelijke doeleinden gebruiken. Wij zetten een aantal voorbeelden op een rijtje:
Met een zakelijke financiering kun je:
- Voorraad in slaan
- Een periode financieel overbruggen
- Je bedrijf renoveren
- Investeren in marketing
- Cashflow verbeteren
- Nieuw gereedschap kopen
- Projecten financieren
- Investeren
- Nieuwe producten ontwikkelen
- … En nog véél meer!