Hoe een Overbruggingskrediet Jouw Bedrijf kan Helpen

18/8/2023
4
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

Als ondernemer begrijp je dat financiële behoeften snel kunnen veranderen. Soms vereist je bedrijf snel reageren op onverwachte uitdagingen, zoals seizoensgebonden schommelingen, onverwachte kosten of groeimogelijkheden die niet kunnen wachten. Hier komt het zakelijk overbruggingskrediet, ook wel bekend als een bruglening, om de hoek kijken. Maar wat houdt dit in en hoe kan het jouw bedrijf ondersteunen? In dit artikel duiken we dieper in op het concept van het zakelijk overbruggingskrediet en hoe het een waardevol instrument kan zijn voor ondernemers zoals jij.

Wat is een zakelijk overbruggingskrediet?

Een zakelijk overbruggingskrediet is een kortlopende financieringsoplossing voor ondernemers. Het voorziet in directe liquiditeit om tijdelijke financiële uitdagingen te overbruggen, zoals onverwachte kosten of een behoefte aan extra werkkapitaal.

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Een bedrijfskrediet biedt snelle toegang tot geld voor jouw onderneming. Na goedkeuring ontvang je het geleende bedrag snel. Het terugbetalen gebeurt meestal binnen een afzienbare periode, zodra de tijdelijke financiële druk is verminderd. Bij Qeld kun je jouw overbruggingskrediet al binnen 24 uur ontvangen en je kunt hem terugbetalen wanneer je wilt, zonder extra kosten. Een offerte aanvragen is gratis en vrijblijvend.

Waar kun je een overbruggingskrediet voor gebruiken?

Een zakelijk overbruggingskrediet biedt flexibiliteit. Het kan worden gebruikt voor het overbruggen van seizoensgebonden schommelingen, het financieren van onverwachte uitgaven, zoals reparaties, of het ondersteunen van investeringen in groei. Om een beter beeld te schetsen, hebben wij 3 voorbeelden voor je op een rij gezet:

Voorbeeld 1: Horeca

Stel je voor dat je als horecaondernemer voor het hoogseizoen extra personeel en voorraad moet inkopen. Een overbruggingskrediet kan jouw cashflow tijdelijk versterken, zodat je het benodigde personeel en de voorraad kunt financieren. Dit zorgt ervoor dat je klanten optimaal kunt bedienen tijdens drukke periodes, zonder je zorgen te maken over liquiditeit.

Voorbeeld 2: Bouwsector

In de bouw kunnen projectkosten en betalingen variëren. Met een overbruggingskrediet kun je leveranciers tijdig betalen en projecten soepel laten verlopen. Bijvoorbeeld, als je als aannemer werkt aan een groot project en materialen moet inkopen voordat de betaling van de klant binnenkomt, kan een overbruggingskrediet je helpen om alles in goede banen te leiden zonder vertragingen.

Voorbeeld 3: Groothandel en E-commerce

Voorraadbeheer is cruciaal in de handel. Een overbruggingskrediet kan jou helpen om snel in te spelen op vraagfluctuaties door extra voorraad aan te kopen. Denk aan een groothandel in elektronica die extra voorraad moet inkopen voor de feestdagen of een webwinkel die goederen moet voorfinancieren. Met een overbruggingskrediet kun je deze voorraad financieren en profiteren van de verhoogde vraag tijdens de feestdagen.

Hoe kun je een overbruggingskrediet aanvragen?

Het aanvragen van een overbruggingskrediet is eenvoudig en snel. Met Qeld kun je online een aanvraag indienen, met minimale documentatie en zonder verborgen kosten. Binnen 24 uur kan het benodigde geld al op jouw rekening staan. Met een zakelijk overbruggingskrediet heb je de flexibiliteit en ademruimte om je bedrijf succesvol te runnen, zelfs wanneer financiële uitdagingen zich voordoen. Ontdek vandaag nog hoe Qeld je kan ondersteunen bij het overbruggen van financiële hobbels via deze link, zodat jouw onderneming blijft floreren.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl