Groen investeren in jouw bedrijf

7/11/2022
6
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

De energieprijzen zijn gestegen en het ziet er niet naar uit dat ze binnenkort zullen dalen. Het is daarom tijd om de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf te verkleinen! Om als ondernemer de winter door te komen, is het slim om groen te investeren; zo hou jij meer financiële ruimte over om jouw onderneming te laten groeien en help je mee om klimaatverandering aan te pakken. In deze blog lees je over de verschillende mogelijkheden om jouw onderneming duurzamer te maken.

Beperkte overheidssteun

De huidige energiecrisis raakt veel ondernemers hard. Het kabinet heeft daarom besloten om energie-intensief mkb te vergoeden vanaf 1 november. De regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) compenseert mkb-ondernemingen met energiekosten hoger dan 12,5% van de omzet. Helaas betekent dit dat niet alle ondernemers compensatie kunnen verwachten, zelfs al ervaren velen een flinke financiële last door de energieprijzen. Groen investeren in jouw bedrijf is daarom een belangrijke stap om te zorgen voor een kostenefficiënte toekomst.

Hoe maak ik mijn onderneming duurzamer?

Doordat er steeds meer aandacht is voor milieubewustzijn en duurzame bedrijven en producten, zijn er ook meer groene en duurzame financierings- en investeringsmogelijkheden. Om te beginnen met een duurzaam bedrijfspand:

Isolatie

Wanneer je jouw bedrijfspand, winkel of kantoor isoleert, kun je flink op je energierekening besparen. Door de warmte binnen te houden betaal je al snel 30% minder voor je maandelijkse energiekosten. Bij het isoleren van jouw bedrijfsruimte kun je je focussen op het dak, muren, vloeren en ramen. 

Verlichting

Verder kun je veel energie besparen door de verlichting in je bedrijfspand duurzamer te maken. Het installeren van led-verlichting of energiezuinige TL-verlichting is bijvoorbeeld een eenvoudige manier om jouw energiekosten naar beneden te brengen.

Zonnepanelen of warmtepomp

Daarnaast kun je ook groen investeren in jouw bedrijf door zonnepanelen of een warmtepomp te installeren. Naast dat dit allebei goede oplossingen zijn om jouw energierekening te verlagen, kun je met zonnepanelen zelfs een vergoeding krijgen wanneer je meer energie opwekt dan dat je gebruikt. 

Bovendien stelt de overheid in sommige gevallen subsidies beschikbaar om het investeren in zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Ook kiezen veel ondernemers ervoor om een zakelijke lening te gebruiken om een warmtepomp of zonnepanelen aan te schaffen voor hun bedrijf. 

Met de stijgende energieprijzen worden duurzame initiatieven nog relevanter. Door na te denken over duurzaamheid in de vorm van een zelfvoorzienende energiebron, wordt het bedrijf minder kwetsbaar voor externe factoren. 

Onnodig energieverbruik

Dit is natuurlijk een veel genoemd punt, maar toch willen we er even bij stil staan: onnodig energieverbruik. Denk aan verlichting die aan blijft staan wanneer er niemand aanwezig is of computers die op standby staan (en dus energie verbruiken). Wanneer dit één keer gebeurt zal het niet veel uitmaken voor je energierekening, maar wanneer dit vaak gebeurt zal het zeker snel aantikken. Het is daarom goed als jij (en je werknemers) hier bewust mee om gaan.

Een groene bedrijfsauto

Een groene zakelijke auto - en dan hebben we het niet over de kleur! Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om de overstap te maken naar elektrisch rijden. Dit kun je zowel doen door een elektrische zakelijke auto te kopen als door er een te leasen. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een elektrische zakelijke auto te financieren met een zakelijke lening. 

Wanneer je als ondernemer overweegt een elektrische auto te leasen, is het extra aantrekkelijk om voor een financial lease te kiezen vanwege de fiscale voordelen. Bovendien kom je vaak ook in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) wanneer je een zakelijke auto rijdt. 

Via onze partners Financial Lease en Regeljelease.nl kun jij meer te weten komen over de mogelijkheden voor het leasen van een elektrische bedrijfsauto. Bovendien kan Qeld jou helpen met het voorfinancieren van de btw op jouw lease door middel van een kortlopende bedrijfslening. 

Qeld helpt jouw bedrijf groener te worden

Overweeg jij om een groene investering in jouw bedrijf te doen? Qeld helpt jou om te investeren in energiezuinige oplossingen. Met een zakelijke lening kun je investeren in zonnepanelen, isolatie, verlichting en zelfs de overstap naar een elektrische zakelijke auto. Al deze zaken vallen onder bedrijfsmiddelen en zijn essentieel om jouw energierekening te helpen verlagen.  

Aanvragen in slechts 1 minuut

Het aanvragen van een offerte voor een zakelijke lening is super snel, gratis en 100% vrijblijvend. Bij ons heb je geen opstart- of verborgen kosten, we vinden het namelijk heel belangrijk dat zakelijk lenen duidelijk en probleemloos is. Bovendien hebben onze bedrijfsleningen geen bindende looptijd: je kan dus aflossen wanneer je wilt. Ideaal wanneer jij een snelle investering wil doen in de verduurzaming van jouw bedrijf. 

Ben jij benieuwd hoe Qeld jou kan helpen om jouw onderneming groener te maken? Dien jouw aanvraag dan nu in via onze homepagina voor een vrijblijvende offerte. Zo kun jij jouw zakelijke lening al binnen 24 uur op je rekening ontvangen.  

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl