Feel better, do better! 3 handige mindfulness apps

31/8/2022
5
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

Iedereen weet dat het belangrijk is om te sporten, gezond te eten en genoeg te slapen om fit te blijven. Maar als ondernemer word je soms overspoelt met dingen die je nog moet doen en lukt het daarom niet altijd om een goede balans te houden. Bovendien moet je prioriteiten stellen en is vaak je mentale gezondheid daar de dupe van; alles stapelt zich op en voordat je het weet: stress! Natuurlijk zijn er genoeg manieren om voor je mentale gezondheid te zorgen; denk aan meditatie, therapie, journaling of simpelweg praten met een vriend of vriendin.

3 favoriete apps om jouw mindfulness te trainen


Maar soms heb je daar geen tijd voor of gewoonweg even geen zin in. Gelukkig zijn er genoeg apps die jou kunnen ondersteunen in het dagelijks leven om je stress te verminderen en jouw te helpen met het bereiken van je doelen. Qeld zet drie populaire mindfulness-apps voor je op een rij:

Headspace

De Headspace app biedt een laagdrempelige introductie tot mediteren. “Moet ik dan iedere dag een halfuur in lotushouding zitten terwijl ik ‘Ohm’ mompel?” Nee hoor! Veel mensen haken al af bij deze gedachte, maar Headspace geeft je in het begin al de mogelijkheid om maar drie minuten te mediteren en je hebt er geen yogakussentje voor nodig. Je kan op de grond zitten, op je bank, op een stoel, op de rand van je bed; keuze zat! De essentie van Headspace is dat gedachten komen en gaan en dat het geen zin heeft om de controle daar over te houden. Dus adem in, adem uit en weg met die stress.

Kosten

De Headspace app is gratis en biedt veel lessen aan. Mocht je meer interesse hebben, kan je ook een abonnement afsluiten waarmee je meer opties krijgt voor € 9,90 per maand.

Meer weten? Zie: www.headspace.com

Fabulous

Fabulous is een app die je helpt met het bouwen van gezonde routines, zodat je bijvoorbeeld  meer energie krijgt, fitter wordt, beter slaapt en goed kan focussen. De app gebruikt gedragswetenschap en data-analyse om jou optimaal te ondersteunen in het dagelijks leven en probeert je daarmee ook te helpen je persoonlijke doelen te behalen. Aan de hand van een aantal vragen maakt de app een persoonlijk programma voor je aan waarin je stap voor stap wordt begeleid om je optimaal te ondersteunen. De app kan je bijvoorbeeld aanraden om je dag te beginnen met een glas water; na een nacht slaap heeft je lichaam hydratatie nodig en een glas water kan je meer energie geven om je dag goed te beginnen en je volledig op je onderneming te focussen!

Kosten

Fabulous is een gratis app en het is het daarom ook meer dan waard om het een kans te geven. Als je merkt dat je blij bent met de app kan je een abonnement nemen voor meer functionaliteit voor € 7,99 per maand.

Meer weten? Zie: www.thefabulous.co

Sleepcycle

Sommige mensen hebben al genoeg aan 4 uur slaap, terwijl anderen minimaal 8 uur nodig hebben om de volgende dag ook maar een beetje te kunnen functioneren. Hoeveel slaap je ook nodig hebt, we zullen bijna allemaal dezelfde mening hebben over één ding; dat alarm wat je ’s ochtends wakker maakt, wil je het liefst uit het raam werpen! Sleepcycle is een app die door middel van geluidsopnames je slaapritme en de kwaliteit van je nachtrust bijhoudt. Niet alleen dat; de app maakt je ook wakker op het moment dat jij het minst diep slaapt. Wil jij tussen 07:00 en 07:30 wakker worden, dan berekent de app op welk moment hij je het beste kan wakker maken zonder bijvoorbeeld je REM slaap te erg te verstoren. En dat doet hij ook nog op een kalme manier; het begint met een zacht geluid wat langzaam luider wordt. Ideaal! Je legt je telefoon met de app aan op je nachtkastje en Sleepcycle doet de rest. Bovendien kan je de app tegelijkertijd met je snurkende partner gebruiken. Als je beiden de app gebruikt, kan je ze aan elkaar koppelen en meet de app wie er snurkt en wie niet. Nog leuker; je kan de opnames later terug luisteren, zodat je eindelijk bewijs hebt van de herrie die je partner maakt! 

Kosten

De Sleepcycle app is gratis, maar heeft meer functionaliteit bij de aanschaf van een abonnement van € 9,99 per maand of € 39,99 per jaar. Denk aan je nachtrust, dan ben je morgen weer fris!

Meer weten? Zie: www.sleepcycle.com

Inspiratie gevonden? Investeer met Qeld!

Heb jij nieuwe ondernemers-inspiratie gevonden door het gebruik van deze apps? Dan kan Qeld je helpen investeren in de financieel gezonde toekomst van jouw bedrijf. Je kunt onze zakelijke leningen voor alle leendoelen gebruiken: van voorraad en bedrijfswagens tot aan een mindfulness teambuilding. Aanvragen is gratis en 100% vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Ontdek vandaag jouw leenmogelijkheden via Qeld en maximaliseer de potentie van jouw bedrijf. Vraag nu jouw gratis offerte voor een zakelijke lening aan via onze Qeld homepagina!

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl