Deadlines voor ondernemers in maart 2021

23/2/2021
3
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Ondernemers let op: eind maart is de deadline voor meerdere steun- en belastingregelingen van de overheid. Noteer deze data direct in je agenda en bereid je goed voor op de naderende deadlines: 

31 maart: uiterste aanvraagdatum Tozo 3 via woongemeente

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de steunmaatregelen van de overheid voor zelfstandig ondernemers (inclusief zzp’ers) tijdens de coronacrisis. De Tozo voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. Momenteel kun je tot 1 april 2021 de huidige regeling Tozo 3 aanvragen via je woongemeente. 

31 maart: uiterste aangifte- en betaaldatum btw jaar 2020 (bij jaaraangifte)

Kies jij ervoor om je btw-aangifte jaarlijks te doen? Dan is 31 maart de uiterste aangifte. En betaaldatum voor het jaar 2020. Je doet digitaal btw-aangifte via het formulier 'Aangifte omzetbelasting' in het portal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ van de Belastingdienst. Je kunt tevens sommige aangifte- of administratiesoftware, zoals digitale boekhoudprogramma’s, gebruiken. Startende ondernemers ontvangen de 1e aangifte startende ondernemers digitaal óf op papier. Zorg dat je tijdig je financiële administratie en btw-betalingen op orde hebt om boetes te voorkomen. 

31 maart: uiterste datum terugvragen van voor 2021 in het Verenigd Koninkrijk betaalde btw op zakelijke kosten 

Wil je btw terugvragen over zakelijke kosten die je in 2020 in het Verenigd Koninkrijk hebt gemaakt, zoals verblijf, vervoer of tankkosten? Doe dit dan voor vóór 31 maart 2021! Je kunt tot deze datum de Engelse btw (Value Added Tax) nog eenvoudig terugvragen via de website van de Nederlandse belastingdienst. Na 1 april 2021 is dit alleen nog mogelijk om dit direct via het Verenigd Koninkrijk te doen, wat veel extra werk en administratie oplevert. 

Let op: voor het indienen van een teruggaafverzoek voor btw betaald in het Verenigd Koninkrijk via de Nederlandse Belastingdienst moet je wel beschikken over inloggegevens voor een speciale ondernemersportaal, maar deze zijn eenvoudig aan te vragen via de Belastingdienst-website.

31 maart: uiterste datum onbelaste betaling van vaste reiskostenvergoedingen

De overheid geeft ondernemers momenteel de optie om de vaste reiskosten van werknemers (bijvoorbeeld een treinabonnement) onbelast te vergoeden, zelfs al deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) worden gemaakt). Dit verandert mogelijk per 1 april 2021, de oorspronkelijke deadline voor deze regeling.

Maak je momenteel gebruik van deze regeling? Markeer dan direct in je agenda dat je eind maart controleert of de regeling is verlengt of per 1 april 2021 stopt, gezien dit mogelijk invloed heeft op je vergoedingen!

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl