Belangrijkste info over verlenging steunpakket

3/6/2021
7
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

De overheid kondigde eind mei aan dat de huidige corona-steunregelingen verlengd worden tot 30 september 2021, maar wat betekent dit eigenlijk voor jou als ondernemer? Qeld zet de belangrijkste feiten over de verlenging van de steunregelingen voor ondernemers op een rij: 

NOW4

De NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) krijgt een vervolg onder de noemer NOW4. Deze steunregeling geeft je recht op een gedeeltelijke vergoeding van loonkosten, zodat jij jouw werknemers kunt blijven doorbetalen. De nieuwe NOW4-regeling zal lopen van 1 juli t/m 30 september 2021. 

Wie komt in aanmerking voor de NOW4?

  • Alle werkgevers met een (verwacht) omzetverlies van ten minste 20%, mits deze aan de voorwaarden voldoen.

Hoeveel vergoeding krijg je via de NOW4?

De NOW4-subsidie kent een vergoedingspercentage van maximaal 85% van de loonsom. 

Meer informatie over de NOW4 en de voorwaarden vind je hier. 


Tozo 5

De Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) wordt tevens verlengd tot eind september 2021 onder de noemer Tozo 5. Deze regeling is specifiek toegankelijk voor zzp’ers en kan worden aangevraagd als inkomensondersteuning voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Aanvragen van de Tozo 5 gaat via de woongemeente. 

Wie komt in aanmerking voor de Tozo 5?

  • Zzp’ers die, als gevolg van de coronacrisis, een huishoudinkomen onder het sociaal minimum hebben en/of een liquiditeitsprobleem ervaren waarvoor er bedrijfskrediet nodig is.

Hoeveel vergoeding krijg je via de Tozo 5?

De Tozo 5 kan in twee vormen worden aangevraagd: als uitkering of als lening. Indien je de Tozo 5 als uitkering aanvraagt, wordt de vergoeding berekend o.b.v. je leeftijd en gezinssituatie.  De hoogte van de uitkering varieert tussen de €265 en €1620.

Wil je de Tozo 5 aanvragen als lening voor bedrijfskrediet? Hierbij geldt voor de Tozo 1, Tozo 2, Tozo 3 en Tozo 4 samen een maximale lening van €10.157.

Meer informatie over de Tozo 5 en de voorwaarden vind je hier.


TONK

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een steunregeling om noodzakelijke kosten zoals hoge woonlasten te dekken. Deze regeling is beschikbaar voor zowel particulieren als ondernemers, mits je er door corona aanzienlijk in inkomsten op achteruit bent gegaan.

De TONK-regeling is nu verlengd tot 30 september 2021 en kan maximaal aangevraagd worden voor een periode van 9 maanden. Het goede nieuws? Je kunt deze regeling aanvragen met terugwerkende kracht! Zo kun je alsnog voor de afgelopen 6 maanden aanvullende steun ontvangen! 

Wie komt in aanmerking voor de TONK? 

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt aanzienlijk inkomen verloren door de coronacrisis;
  • Je kunt jouw woonkosten niet meer uit het huishoudinkomen of eigen vermogen betalen;
  • Je hebt ook in combinatie met een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op je WW-uitkering, niet voldoende inkomsten om je woonkosten te betalen.

Hoeveel vergoeding krijg je via de TONK?

De hoogte van de TONK-vergoeding is afhankelijk je huidige inkomen en woonlasten. De daadwerkelijke vergoeding wordt berekend door de woongemeente waar je de aanvraag indient. De maximale vergoeding bedraagt €570 per maand. 

Let op: soms kan de gemeente bepalen dat de TONK als ‘lening’ i.p.v. als vergoeding wordt uitgekeerd, dit betekent dat je mogelijk op termijn de subsidie moet terugbetalen.

Meer informatie over de TONK en de voorwaarden vind je hier.


TVL

De TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) is een steunregeling om mkb’ers en zzp’ers te helpen met de vaste lasten. De TVL-regeling kan gebruikt worden om vaste lasten zoals huur, abonnementen en verzekeringen te betalen. 

De huidige TVL-regeling loopt 30 juni 2021 af, maar de overheid heeft aangekondigd dat vanaf 1 juli 2021 t/m 30 september 2021 de TVL Q3 beschikbaar zal zijn. Dit betekent dat je wederom aanspraak kunt maken op subsidie van je vaste lasten als ondernemer! 

Wie komt in aanmerking voor de TVL-regeling?

  • De TVL-subsidie is beschikbaar voor ondernemers die meer dan 30% omzet verliezen en steun nodig hebben bij het betalen van hun vaste lasten. 

Er zijn een aantal aanvullende voorwaarden. Zo moet een onderneming reeds ingeschreven staan in het KvK-register vóór 30 juni 2020 en minimaal minimaal €1500 vaste lasten hebben per kwartaal. 

Dat gezegd hebbende, de TVL-regeling is één van de meest toegankelijke steunregelingen van het huidige steunpakket, dus een groot percentage ondernemers heeft kans op vergoeding via deze subsidie.

Hoeveel vergoeding krijg je via de TVL?

Het subsidiepercentage voor de TVL is in Q3 2021 gelijk aan Q2 2021, namelijk 100%. Het maximum subsidiebedrag voor de TVL in het derde kwartaal is €550.000 voor mkb-ondernemingen. 

Meer informatie over de TVL en de voorwaarden vind je hier.

KVK Corona regelingencheck

Via de KVK Corona regelingencheck van de Kamer van Koophandel kun je eenvoudig ontdekken of jij in aanmerking komt voor de huidige en toekomstige steunregelingen. 


Snel financiering via een bedrijfslening van Qeld

Kom jij niet in aanmerking voor de huidige steunregelingen of duurt de aanvraagprocedure te lang? Via een zakelijke lening van Qeld kun je binnen 24 uur over extra geld beschikken om te investeren, overbruggen en in jouw toekomst te investeren. Het aanvragen van een offerte voor een bedrijfslening is geheel vrijblijvend en gratis: je zit dus nergens aan vast. 

Wij bieden zakelijke leningen voor zzp'ers en mkb'ers van € 1000 tot € 200.000, zonder opstartkosten of bindende looptijd. Ga je akkoord met ons aanbod? Dan maken we het geld van de zakelijke lening dezelfde werkdag nog naar je over. 

Ontdek nu vrijblijvend hoeveel jouw bedrijf kan lenen via Qeld! 

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl