Aluminiumprijs op hoogste niveau in 13 jaar

Aluminiumprijs op hoogste niveau in 13 jaar

Aluminiumprijs op hoogste niveau in 13 jaar

Leestijd:
3
minuten
Aluminiumprijs op hoogste niveau in 13 jaar

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Slecht nieuws voor de bouw en industrie: de aluminiumprijs is gestegen naar het hoogste niveau in 13 jaar. Dit staat in verband met een staatsgreep in het Afrikaanse land Guinee, een grootleverancier van bauxietgesteente, waar wereldwijd aluminum uit wordt vervaardigd. Ondanks dat de leiders van de militaire coupe hebben aangekondigd de mijnen operationeel te willen houden, reageerde de international markt met prijsstijgingen tot 10%. 

De prijs van aluminium steeg ook voor de staatsgreep al gestaag. De waarde van aluminum is al 40% meer dan aan het begin van 2021. Volgens experts zijn redenen het herstel van de industrie na COVID-19, met een toename in productieprocessen en de stijgende elektriciteitsprijzen in China, waardoor de verwerking van bauxiet tot aluminum duurder is geworden.

De prijsstijging van aluminium is wederom een nieuwe uitdaging voor de bouw en industrie. Eerder dit jaar berichtte het Algemeen Dagblad reeds dat de houtprijs in mei 2021 al 25% hoger lag dan een jaar eerder. De prijs van koper steeg met 36%. De prijsstijging van staal was nog sterker, met de gemiddelde prijs ruim 50% hoger mid-2021 dan 12 maanden van tevoren.

Zakelijke lening voor bouwmaterialen en/of inkoop

Heb jij als ondernemer last van de schaarste in bouwmaterialen en de hoge prijs van deze materialen? Een zakelijke lening van Qeld kan de oplossing zijn! Onze zakelijke leningen zijn ideaal voor de voorfinanciering van opdrachten of het investeren in voorraad.

Een bedrijfslening van Qeld heeft geen bindende looptijd. Dit betekent dat je op ieder moment de lening volledig boetevrij kunt aflossen, waardoor je alleen betaalt voor de periode dat je de zakelijke lening daadwerkelijk nodig hebt. Daarnaast betalen wij bij goedkeuring de lening dezelfde werkdag uit, zodat je snel over werkkapitaal kan beschikken. 

Vrijblijvend aanbod zakelijke lening

Nieuwsgierig naar wat jij bij Qeld kunt lenen? Vraag dan nu een gratis, geheel vrijblijvende offerte aan en ontdek jouw leenmogelijkheden! Ons team probeert je dezelfde dag nog een aanbod te doen voor een snelle zakelijke lening.

Voor bestaande klanten: Ben je reeds klant bij Qeld? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verhoging van je actieve zakelijke lening. Je kunt te allen tijde een vrijblijvende verhoging van je bedrijfslening aanvragen via het Mijn Pagina-klantenportaal. 


Nieuwsbrief

Door mijn gegevens in te dienen, ga ik akkoord met de verwerking van persoonsgegevens door Qeld. Je kunt meer lezen over dit onderwerp in ons privacybeleid.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil
Nu Aanvragen
mTagManagerNlNl