5 Series die iedere ondernemer moet zien

24/2/2023
4
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

Ben jij op zoek naar een nieuwe serie om te kijken? Combineer het nuttige met het aangename door inspiratie voor jouw onderneming op te doen uit deze series! Wij hebben 5 tips op een rij gezet die zowel leerzaam als entertaining zijn. Dus naast dat ze lekker wegkijken terwijl je op de bank hangt, haal je er misschien ook nuttige informatie uit om toe te passen op jouw eigen onderneming. Deze series moet iedere ondernemer gezien hebben!

1. Shark Tank (2009-)

IMDb: 7.7/10
In deze populaire realityshow krijgen ondernemers de kans om hun bedrijfsideeën te presenteren aan een panel van succesvolle investeerders (of "haaien"). De haaien beoordelen de voorstellen op hun potentie en beslissen of ze in het bedrijf willen investeren. De show is een geweldige manier om te leren hoe investeerders denken en wat ze zoeken in een bedrijf.

2. Silicon Valley (2014-2019)

IMDb: 8.5/10, Rotten Tomatoes: 94%
Deze komedieserie volgt een groep jonge ondernemers die proberen een start-up te lanceren in het hart van de techindustrie: Silicon Valley. De serie is niet alleen grappig, maar biedt ook inzicht in de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het starten van een bedrijf in de technologische sector.

3. The Profit (2013-2021)

IMDb: 8.3/10
In deze realityshow gaat de miljardair en investeerder Marcus Lemonis op zoek naar slecht presterende bedrijven en biedt hij zijn expertise en kapitaal aan om ze weer op de rails te krijgen. De show is een geweldige manier om te zien hoe een succesvolle ondernemer denkt en opereert, en biedt inzicht in hoe bedrijven kunnen worden verbeterd en geoptimaliseerd.

4. Mad Men (2007-2015)

IMDb: 8.7/10, Rotten Tomatoes: 94%
Hoewel deze dramaserie niet rechtstreeks over ondernemen gaat, biedt het wel een fascinerend beeld van de reclamewereld in de jaren '60 en '70. De serie volgt de levens van de werknemers van het fictieve reclamebureau Sterling Cooper, en biedt inzicht in hoe reclame en marketing werken en hoe ze evolueren in de loop der tijd.

5. How I Made My Millions (2008-)

IMDb: 9.1/10
Deze documentaireserie van CNBC gaat over de verhalen achter enkele van de meest succesvolle bedrijven van Amerika. Elk aflevering bevat interviews met ondernemers die vertellen hoe ze hun bedrijf hebben opgebouwd en de obstakels die ze hebben overwonnen. De serie biedt inspirerende verhalen en praktische lessen voor elke ondernemer die zijn of haar eigen bedrijf wil opbouwen.

Heb jij inspiratie opgedaan uit deze series en wil je jouw onderneming ook een boost geven? Dan is een zakelijke lening de ideale oplossing. Qeld biedt snelle en flexibele bedrijfsleningen van €1.000 tot €200.000: snel, duidelijk en simpel! Aanvragen duurt slechts 1 minuut en je kunt jouw lening al binnen 24 uur ontvangen. Dien jouw aanvraag nu in via deze link om een geheel vrijblijvende offerte te ontvangen.


Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl