5 Boeken die Iedere Ondernemer Moet Lezen

21/8/2023
4
minuten

Johannes Stevense

Marketing Manager
Qeld

Ben je toe aan wat nieuwe literaire inspiratie? Waarom zou je geen boeken kiezen die niet alleen vermakelijk zijn, maar ook waardevolle lessen bieden voor jouw onderneming? Hier zijn 5 aanraders die zowel leerzaam als boeiend zijn. Terwijl je ontspant en geniet van je leestijd, kun je ook praktische inzichten opdoen die je kunt toepassen op jouw eigen zakelijke reis. Deze boeken moet iedere ondernemer gelezen hebben!

"The Lean Startup" door Eric Ries

Goodreads score: 4.11/5
Dit baanbrekende boek legt de basis voor het opstarten van een bedrijf met minimale verspilling van middelen. Ontdek hoe je met een herhalende aanpak jouw onderneming kunt opbouwen, met de nadruk op leren, aanpassen en groeien.

"Invloed: De geheimen van het overtuigen" door Robert Cialdini

Goodreads score: 4.21/5
Leer de psychologie achter overtuiging en invloed. Dit boek onthult zes principes die je kunnen helpen effectiever te communiceren, te onderhandelen en te verkopen.

"Grit: The Power of Passion and Perseverance"
door Angela Duckworth

Goodreads score: 4.08/5
Ontdek waarom doorzettingsvermogen en passie cruciaal zijn voor succes. Duckworth bespreekt hoe het ontwikkelen van 'grit' je kan helpen obstakels te overwinnen en je doelen te bereiken.

"De kunst van het onderhandelen" door Michael Wheeler

Goodreads score: 3.88/5
Perfect voor ondernemers die regelmatig deals sluiten. Dit boek biedt praktische tips en strategieën voor effectieve onderhandelingen in zakelijke situaties.

"Creativity, Inc." door Ed Catmull

Goodreads score: 4.21/5
Ontdek hoe je een cultuur van creativiteit en innovatie kunt cultiveren in jouw bedrijf. Catmull deelt inzichten uit zijn tijd bij Pixar Animation Studios en Disney.

Heb je nieuwe inzichten gekregen vanuit deze boekentips en wil je jouw onderneming verder laten groeien? Overweeg dan een zakelijke lening van Qeld. Wij bieden snelle en flexibele bedrijfsleningen van €1.000 tot €200.000, zonder gedoe. De aanvraag neemt slechts 1 minuut in beslag en je kunt jouw zakelijke lening binnen 24 uur ontvangen. Dien nu je aanvraag in via deze link voor een vrijblijvende offerte.

Bonus leestip voor ondernemers:

"The 80/20 Principle" door Richard Koch

Goodreads score: 3.99/5 

Dit boek onthult de krachtige waarheid achter het principe van Pareto, waarbij 80% van de resultaten voortkomt uit 20% van de inspanningen. Leer hoe je dit principe kunt toepassen op alle aspecten van je onderneming, van productiviteit en tijdmanagement tot klantenbinding en groeistrategieën. Door de belangrijkste hefbomen van succes te identificeren en te focussen op de meest impactvolle activiteiten, kun je jouw inspanningen maximaliseren en uiteindelijk meer bereiken met minder. Een must-read voor ondernemers die hun tijd en middelen effectiever willen benutten.


Qeld - Jouw partner in snelle en flexibele zakelijke financiering.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl