3 inspirerende documentaires over ondernemen

19/5/2021
4
minuten

Samantha Bos

Marketing Manager
Qeld

Bij Qeld zijn we ondernemers in hart en nieren, daarom zijn we altijd op zoek naar meer kennis om betere entrepreneurs te worden. Die info kun je overal vinden, als je maar weet waar je moet zoeken. Wij maken het makkelijk voor je en delen 3 tips over interessante, entertainende en inspirerende documentaires die iedere ondernemer gezien moet hebben. Ideaal voor op een regenachtige zondagmiddag of Netflix-moe bent.

Deze documentaires zijn inmiddels klassiekers, maar hun ondernemerslessen zijn nu nog net zo actueel:

Maverick (2013)

Maverick is een documentaire over de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler, die zijn bedrijf op een wel heel unieke manier runt. Semler laat zijn werknemers namelijk alles zelf bepalen. Wanneer ze werken. Hoeveel vakantiedagen ze hebben. Zelfs hoeveel ze betaald krijgen. Ja, het klinkt misschien ludiek, maar voor Semler’s bedrijf werkt dit concept - gebaseerd op puur vertrouwen - wonderbaarlijk goed. Maverick is een interessant portret over een ondernemer met een anti-hiërarchie-filosofie die verrassende resultaten oplevert. Nee, we zeggen niet dat je plots je werknemers alle controle moet geven, maar deze documentaire laat zien dat wat extra ruimte voor eigen initiatief zeer winstgevend kan zijn! 

Minimalism: A Documentary About The Important Things (2016)

Iets wat bijna alle ondernemers gemeen hebben? Een tekort aan tijd. Het maakt niet uit of je een bouwbedrijf runt, een kapperszaak hebt of boer bent: te weinig uren in een dag is een veelvoorkomend thema. Een inbox vol met ongelezen e-mails, administratie die hoognodig moet worden bijgewerkt, facturen die allang de deur uit hadden gemoeten: stress kan zich snel opstapelen. De documentaire Minimalism: A Documentary About The Important Things uit 2016 laat zien hoe het ook anders kan. De documentaire volgt ondernemers die ervoor kiezen om zich los te koppelen van de alledaagse hectiek en een ‘minimalistisch’ pad kiezen. Meer bereiken met minder? Het klinkt misschien vreemd, maar deze ondernemers laten zien dat het kan (en het je tevens een stuk gelukkiger kan maken). 

Capital C (2014)

Capital C is een Amerikaanse documentaire over crowdfunding, volledig gefinancierd door (je raadt het al) crowdfunding. Deze documentaire uit 2014 laat zien hoe ondernemers hun idee proberen te ‘verkopen’ aan het grote publiek. Lukt het ze om het benodigde geld binnen te slepen om hun droom werkelijkheid te maken? Je ziet het in Capital C! Spoiler alert: er zitten nogal wat haken en ogen aan crowdfunding als bedrijfsfinanciering. Vol emotie, beleving en ondernemerslessen: Capital C is voor iedere ondernemer de moeite waard.

Tip: Heb je geen zin om na het zien van Capital C je verder te verdiepen in crowdfunding? Qeld biedt een sneller alternatief: flexibele bedrijfsleningen voor ondernemers, zonder opstartkosten en op ieder moment boetevrij af te lossen. Snel, simpel en eenvoudig! Nieuwsgierig naar de leenmogelijkheden voor jouw onderneming? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan voor een zakelijke lening en ontdek jouw kansen op extra bedrijfskrediet.


Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl