10 Vragen die u zich zou moeten stellen voordat u een zakelijke lening afsluit

24/5/2020
6
minuten

Team Qeld

Wij staan altijd voor je klaar!
Qeld

Bij belangrijke beslissingen, dient u alle meespelende factoren in ogenschouw te nemen voordat u een keuze maakt. Als u een nieuwe auto koopt, moet u weten wat het brandstofverbruik is, wat de verzekeringskosten zijn en hoeveel belasting u gaat betalen voor het gewenste model. Hetzelfde geldt voor zakelijke leningen. Er zijn veel verschillen tussen kredietverstrekkers en zaken die u moet vergelijken voordat u met een kredietverstrekker in zee gaat.

Qeld's 10 pre-lening vragen:

1. Is de aanvraag bindend?

Zorg ervoor dat u zich nergens aan vast bindt door een aanvraag in te dienen. Vraag altijd of een aanvraag vrijblijvend is en of een offerte bindend is.

2. Zal een kredietverstrekker mij registreren bij de BKR?

Niet elke kredietverstrekker heeft zich aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een kredietverstrekker die dat wel doet, dient dit te melden in het opgestelde contract.

Het BKR registreert natuurlijke personen die aansprakelijk zijn voor zakelijke financieringen van meer dan €250 en met een looptijd van langer dan een maand. De registratie zegt op zichzelf niets. Sterker nog, een registratie zonder opmerkingen betekent dat u zich aan uw afspraken heeft gehouden, wat vervolgens kan leiden tot een grotere kans voor (meer) krediet voor uw onderneming.

Het kan lastig worden om een krediet te krijgen als u een negatieve registratie achter uw naam heeft staan. Heeft u een betaalachterstand op uw zakelijke financiering of rekening courant? Dan krijgt u eerst een herinnering. Betaalt u niet, dan wordt dat gemeld bij BKR. BKR noemt dat een negatieve kredietregistratie.

Het is dus handig om aan een eventuele kredietverstrekker te vragen of hij betaalachterstanden registreert bij de BKR, en om te weten wat uw staat van dienst is bij de BKR voordat u een aanvraag indient. Dit kan gratis op hun website.

3. Zijn er behandelingskosten of afsluitkosten?

Zorg ervoor dat u rekening houdt met eventuele behandelingskosten of afsluitkosten in uw analyse van een leningvoorstel. De rente kan laag zijn maar als de afsluitkosten op honderden euro’s uitkomen (wat soms best het geval kan zijn), dan kunnen de totale kosten hoger uitvallen.

4. Is er een klantenportaal zoals "Mijn pagina"?

Het kan handig zijn om een klantenportal te hebben in de vorm van een “Mijn pagina” om eenvoudig bij te kunnen houden wat de status is van de lening of wat u moet betalen. Wellicht dat u de lening een keer wenst te verhogen of op een andere manier uw betaalplan wenst te wijzigen? Een persoonlijke login pagina is de makkelijkste wijze om dit te realiseren.

5. Hoe toegankelijk is de kredietgever?

Ondernemer zijn is een speciaal leven. U ontkoppelt zichzelf simpelweg niet van uw baan, daarentegen leeft u en ademt u uw vak. Daarom verwacht u ook hetzelfde van partners en leveranciers. Bij Qeld willen we er voor u zijn, daarom hebben we een telefoonlijn dat open is van 09:00:-17:00 (ma-vr) en antwoorden we op uw e-mails en berichten op sociale media zo snel als mogelijk. Zelfs buiten onze kantoortijden.

6. Worden er kosten direct in mindering gebracht van het gewenst leenbedrag?

Misschien vraagt u zich af wat we met dit punt bedoelen? Feit is namelijk dat vele geldschieters die een vorm van afsluitkosten hanteren, deze kosten meteen in mindering brengen van het goedgekeurd leenbedrag. Als u bijvoorbeeld getekend heeft voor € 10.000 en er € 200 aan afsluitkosten zijn, wordt er maar € 9800 overgemaakt naar uw rekening. Bij Qeld werken we echter niet met opstartkosten of afsluitprovisie en ontvang je dus het volledige bedrag van de lening, niet slechts een deel.

7. Wordt er een vaste looptijd gehanteerd?

Veel ondernemers hebben vaak slechts een tijdelijke aanvulling nodig voor een korte periode. Misschien zelfs maar een maand of twee. Zorg ervoor dat u duidelijkheid heeft over hoe lang u het krediet nodig heeft en hoe snel u de lening kunt terugbetalen. Dan kunt u namelijk kredietverstrekkers vergelijken en zien hoe duur het kan uitpakken als u tekent voor een vaste looptijd. Sommige spelers hanteren namelijk dezelfde vaste looptijd voor iedereen, bijvoorbeeld 4 maanden en anderen willen dat u de helft van de lening volgens het oorspronkelijke betaalplan aflost, voordat u de hele lening mag terugbetalen. Bij Qeld kunt u uw lening vroegtijdig op elk gewenst moment terugbetalen en zonder extra kosten. U betaalt alleen voor de tijd dat u de lening heeft gebruikt.

8.  Is het aanvragen een gecompliceerd proces?

Bij banken kan het aanvragen van een lening een lang en ingewikkeld proces zijn. Vaak is een fysieke vergadering met een bankier vereist. Dit kost tijd. Tijd die u, als leider van een kleine onderneming niet heeft. Sommigen vereisen ook dat u onnodige informatie toevoegt. Meld u online aan om tijd te besparen en om te doen waarin u goed bent: uw bedrijf runnen.

9. Wanneer wordt het geld uitbetaald?

Verwacht niet dat het geld automatisch dezelfde dag of de volgende dag al op uw zakelijke bankrekening gestort is. Sommige banken hebben, zoals eerder vermeld, een lange en gecompliceerde process voordat iemand wordt goedgekeurd voor een krediet. Daarna kunt u soms een lange wachttijd verwachten voor de uitbetaling van de lening. Als u een dringende financieringsbehoefte heeft, dan moet u op zoek naar een verstrekker die uw lening dezelfde dag nog kan uitbetalen. Misschien is er gereedschap, apparatuur of een voertuig kapot gegaan, dan moet het toch onmiddellijk vervangen worden om weer geld te verdienen?

10. Zijn er kosten verbonden, ook als u het krediet niet gebruikt?

Sommige kredietverstrekkers, vaak voor een rekening courant, vragen om een maandelijkse prijs, ongeacht of het tegoed wel of niet is gebruikt. Deze kosten kunnen variëren tussen geldverstrekkers van geval tot geval. Een gemiddelde prijs voor deze service is een paar tientjes, klinkt misschien verwaarloosbaar, maar het is toch geld dat voor niets besteed wordt.

Bedrijfsleningen op een eenvoudigere manier

Bij Qeld willen we u het zo snel, veilig en gemakkelijk mogelijk maken om u aan te melden voor een zakelijke lening en om deze te ontvangen. We hebben omslachtige werkwijze als behandelingskosten, vaste looptijden en andere verborgen kosten weggelaten en bieden onze klanten een vaste maandelijkse prijs aan. Dit doen we omdat we geloven dat u, als eigenaar van een kleine onderneming, altijd precies moet weten hoeveel u per maand dient te betalen. Is uw omzet gestegen? Betaal de hele lening vroegtijdig terug, zonder extra kosten.

  • Geen opstartkosten
  • Geen bindingstijd
  • Geen verborgen kosten

Dat is hoe we denken dat een bedrijfslening zou moeten werken!

Veel succes met uw bedrijf!

/ Het team van Qeld

Related posts

No items found.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil
mTagManagerNlNl